Според изследване на автралийски учени консумацията на фаст-фууд храните има

...
Според изследване на автралийски учени консумацията на фаст-фууд храните има
Коментари Харесай

Консумацията на фаст-фууд уврежда паметта

Според проучване на автралийски учени потреблението на фаст-фууд храните има отрицателно влияние върху действието на мозъка, а първият симптом по тази причина е увреждането на паметта.

Специалистите настояват, че в рамките единствено на една седмица може да бъде видяно негативното влияние на храната от веригите за бързо хранене.

Според специалистите повода по тази причина обезпокоително въздействие върху човешкия мозък са продуктите, които съдържат огромно количество от вредите трансмазнини, които покачват „ неприятния “ холестерол в кръвоносните съдове и затрудняват циркулацията на кръвта.

 Бургери

От това най-вече страда мозъкът, който не получава задоволително О2 и хранителни субстанции.

Освен това човек може елементарно да стане жертва на инсулт, който е разследване на високото кръвно налягане.

Учените са забелязали и че за увреждането на паметта могат да бъдат отговорни и стимулаторите, които изобилстват в продуктите от заведенията за бързо хранене.

Специалистите предлагат на хората да се откажат от нездравословната фаст-фууд храна или да понижат приема ѝ.

Нездравословното влияние на сандвичите и картофките от веригите за бързо хранене беше открито и при децата по-рано тази година.

 Бързо хранене

Според анкети на експертите децата от 6 до 14-годишна възраст страдат по-често от астма, затруднено дишане, екзема или сърбящ, запушен нос в резултат на питателните си привички.

Резултатите от допитването са открили, че потреблението на фаст-фууд води до повишаване с 39% на риска от остра астма при младежите и нарастване с 27% при дребните деца. Тя покачва и заплахата от екзема и остра хрема.

За сметка на това приемането на три или повече порции плодове понижава остротата на признаците надлежно с 11% и 14%.

Годишно българите харчат към половин милиард лв. във веригите за бързо хранене.

Последните данни от изследване на този пазар са на " Евромонитор интернешънъл " от 2010 година Тогава е изчислено, че оставяме към 400 милиона лв. за нездравословна храна, като даже спешните времена не засегнаха тези заведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР