Според изпълнителния директор на предприятието инжeнepитe и тexничecĸитe ĸaдpи са

...
Според изпълнителния директор на предприятието инжeнepитe и тexничecĸитe ĸaдpи са
Коментари Харесай

Топлофикация Велико Търново работи активно за привличане на млади кадри

Според изпълнителния шеф на предприятието инжeнepитe и тexничecĸитe ĸaдpи са ĸлючът ĸъм нapacтвaнeтo нa инвecтициитe y нac

" Топлофикация Велико Търново " продължава дейна работа по привличането на младежи посредством образователни практики и стажове. През годините в предприятието се извършват редица стратегии за превъзмогване на очертаващата се наклонност за недостиг на фрагменти в бранш енергетика. " За нас е приоритет привличането на фрагменти посредством дуално образование и стажантските стратегии предвид на задачата ни да развиваме предприятието като един от положителните работодатели в града и района. Ние поддържаме връзка с образователните заведения и по този метод намираме фрагменти, за които отваряме вратите си за професионално развиване. Имаме положителни образци за млади експерти, които след няколко месечна процедура стартират работа при нас. " съобщи инж. Александър Димитров, изпълнителен шеф на " Топлофикация Велико Търново ".

Според инж. Димитров привличането и задържането на младите фрагменти не е само въпрос на възнаграждение, само че и на късмет за кариерно израстване отсега нататък. По думите му, с цел да не позволяваме бъдещите енергетици да изберат да работят не по специалността или да заминат в чужбина, е належащо да се положат старания от страна на работодателите и по едно и също време с това просветителната система. Той съобщи, че е тези две страни би трябвало да работят интензивно, с цел да се усъвършенства средата на труд. Изпълнителният шеф на " Топлофикация Велико Търново " уточни, че имат потребност най-вече от профилирани фрагменти в региона на инженерните науки, само че и от финансисти, адвокати, логистици. Той показа мнение, че България може да бъде измежду водещите европейски страни с развита и съвременна енергетика, единствено в случай че има фрагменти, които имат нужните умения и реформаторски метод.

" Дефицитът на професионални познания в региона на енергетиката слага всички предприятия в комплицирано състояние. Новите технологии навлизат с цялостна мощ, а действително няма кой да работи с тях. Голяма част от специалистите са в предпенсионна възраст и няма млади фрагменти, които да застанат на тяхно място и да продължат активността на сдруженията. ” уточни инж. Димитров. По думите му, дейните политики на пазара на труда би трябвало да бъдат ориентирани и проектирани предвид на разкриване на работни места, отговарящи на търсенето през днешния ден. Според него по този метод ще се избегне неналичието на квалифицирани заети в бранша на енергетиката.

Директорът на " Топлофикация Велико Търново " акцентира, че енергетиката ще има потребност от доста добре готови фрагменти в подтекста на зелената политика на Европа и задачите за произвеждане на чиста сила от различни източници. Според него незадоволителният брой квалифицирани експерти в администрацията и бизнеса за работа в областта на възобновимите енергийни източници също пречи на бранша да се развива и стопира софтуерните нововъведения.

Инж. Александър Димитров цитира данните на Института за пазарна стопанска система, съгласно които всеки пети юноша сред 15 и 34-годишна възраст в България нито учи, нито работи. По думите му би трябвало да се промени наложената наклонност България да бъде отличник по младежи, които не развиват капацитета, който имат. Според него е належащо набор от политики, предопределен да усили заетостта до оптималната допустима степен. Той уточни, че единствено по този метод ще може да се облекчат следствията на бързо намаляващата работна мощ.

По думите на инж. Димитров специалността енергетик е както високорискова, по този начин и извънредно забавна. " Като относително младеж, почнал работа в региона на енергетиката съвсем след завършването на образованието си, мога да споделя, че специалността ми е дала доста. Учил съм се от едни от най-хубавите си сътрудници. За това от персонален опит споделям, че приемствеността е значима. ” добави инж. Александър Димитров.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР