Според информация, предоставена от Държавната митническа служба на Украйна, 1/3

...
Според информация, предоставена от Държавната митническа служба на Украйна, 1/3
Коментари Харесай

Скандал в Украйна! 1/3 от хуманитарната помощ от чужбина не достига до армията

Според информация, предоставена от Държавната митническа работа на Украйна, 1/3 от над 9000 следени филантропични колета от чужбина, които трябваше да отидат за украинските военни елементи, не доближиха до местоназначението си. Това е обезпокоително състояние, разкрито от способените органи, предава уеб сайтът wilno.tvp.pl.

Държавната митническа работа заяви, че взаимно с Министерството на защитата на Украйна е основан специфичен механизъм за надзор на филантропичната помощ, която се насочва към военни елементи на територията на страната. От началото на тази година са направени над 9000 инспекции за надзор на транспорта на артикули, които трябваше да бъдат доставени като филантропична помощ на 200 военни елементи в Украйна.

В резултат на тези инспекции бяха разкрити объркващ брой случаи, при които не е доказано идването на филантропична помощ във военни елементи. Общо са открити над 3000 такива случаи, написа изданието. Това несъмнено е притеснителен сигнал, който хвърля сянка върху успеваемостта и прозрачността на доставката на филантропична помощ за Украйна.

Митническите чиновници подчертаха, че са изпратили 387 сигнала за противозаконни действия, представляващи закононарушения. Тази цифра потвърждава, че нарушаванията, свързани с доставката на филантропична помощ, не са маргинален, а проблем, който изисква незабавни дейности и надзор, разяснява изданието.

Заслужава да се означи, че случаите на измами и нередности при даването на филантропична помощ не са единични, написа още wilno.tvp.pl.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР