Според информация на GamesIndustry.biz, придобиването на разработчика на видео игри

...
Според информация на GamesIndustry.biz, придобиването на разработчика на видео игри
Коментари Харесай

Китай одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Според информация на GamesIndustry.biz, придобиването на разработчика на видео игри Activision Blizzard от Microsoft е било утвърдено в Китай. Сделката е получила „ абсолютно позволение “ от Пекин, откакто локалните регулаторни органи не са разкрили проблеми по отношение на сливането. Така страната се причислява към листата от над 30 страни, които към този момент са дали зелена светлина за довеждане докрай на процедурите по придобиването.

Китай е извънредно значим пазар както за Activision Blizzard, по този начин и за Microsoft и утвърждението на локалните управляващи, пристигнало малко по-късно на Европейския съюз, сигурно ще направи ръководителите на двете компании щастливи от развръзката. Не по този начин обаче стоят нещата в Обединеното кралство и в Съединените щати. Британският антитръстов регулатор блокира договорката през април 2023 година, а Федералната комерсиална комисия в Съединени американски щати даже заведе дело против сливането. Технологичната компания Sony също е неприкрит съперник на договорката:

„ Безусловното позволение на Китай за довеждане докрай на придобиването на Activision Blizzard следва поредицата от утвърждения, които получихме от Европейския съюз и Япония. По този метод общият брой на страните, дали зелена светлина на договорката, към този момент става 37, с общо население от над два милиарда души. Самото обединение, съчетано с поетите от нас задължения към Европейската комисия, ще даде опция на потребителите по целия свят да играят повече игри на повече устройства. “, декларира представител на Microsoft пред GamesIndustry.biz.

Activision Blizzard обаче има лични проблеми в Китай. Компанията се пробва да откри нов локален сътрудник, откакто лицензионното съглашение с NetEase бе прекъснато със скандал през декември 2022 година Това докара до прекъсване на заглавията на Blizzard в страната, в това число на известни игри като World of Warcraft и Overwatch.

Сделката сред Microsoft и Activision Blizzard беше оповестена за първи път при започване на 2022 година, когато двете компании обявиха, че са се договорили за цена от 68,7 милиарда $. Въпреки това, заради мащаба на съглашението, доста интернационалните регулатори започнаха самостоятелни следствия, което доста забавя завършването на сливането и до през днешния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР