Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по

...
Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Инфлацията ще бъде по-ниска тази година

Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по заобиколен метод през Турция да внася съветски газ

Има доста фактори, които сочат, че инфлацията през 2023 година ще бъде по-ниска. Забавянето на растежа на огромните стопанска система в Европейски Съюз ще докара до по-ниско търсене, а това - до по-ниски цени на запаси. Тенденцията е към спад от днешна позиция, процентите са мъчно прогнозируеми. Това сподели за " Твоят ден " по икономистът и народен представител от Демократична България Мартин Димитров.

По думите му връщането на заплащане с друга валута за съветски газ е обезверен ход. " Енергетиката е по-волатилен бранш. Това, че ще разчитаме на доставки на природен газ през Александруполис, ще даде спомагателна сигурност. Ако служебният кабинет си прави сметката по заобиколен метод през Турция да внася съветски газ, ще бъде огромна неточност и ще ги хванем. В сегашната конкуретна среда има по-добри разновидности за България ", счита той.

Според него с най-висока инфлация в Европейски Съюз е Унгария - 23%. " Мерките ни би трябвало да бъдат към бранш " Енергетика ", само че единствено фирмите в потребност да са обезщетени ", прикани Димитров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР