Според Гьоте тъмните цветове успокояват, а светлите възбуждат, като въздействат,

...
Според Гьоте тъмните цветове успокояват, а светлите възбуждат, като въздействат,
Коментари Харесай

Белият цвят ~ цветът на съвършенството

Според Гьоте тъмните цветове успокояват, а светлите възбуждат, като влияят, както на физическо, по този начин и на психологично равнище. Цветовете се възприемат асоциативно и всеки цвят има доста смисли.

Намислете си три цвята.

Психолозите имат вяра, че първият избор характеризира прочувствено положение сега, вторият - вашата персона, а третият демонстрира взаимоотношенията ви с другите и по какъв начин се отнасяте към тях. Ако някой от определените от вас цветове е белия, то вижте какво символизира той.

 19    18

Белият цвят

Белият цвят характеризира съвършенството и завършеността, показва безспорното и дефинитивно решение, цялостната независимост на опциите и унищожаване на трудностите. Фундаменталното му качество е равенството, защото включва в себе си всички цветове. Той постоянно въодушевява, оказва помощ, внушава избрана религия. Белият цвят е знак на общественото единодушие и мира.

 25

  

Любим на хората търсещи съвършенство, този цвят е цвета на мъдростта, откровението и благодатта. Бялото символизира още непорочност – духовна и физическа, както и устрема към искреност в връзките. Белият цвят се свързва с целомъдрието, истината, откровеността и невиността. Това е и цветът на тайнствата и окултизма. Цветът основава чувство за непорочност, само че в това време, за безчувственост, суровост и придирчивост, каквито са и главните характерности, присъщи на хората харесващи този цвят.

  

 26

 39

 28

Ако домът от вътрешната страна е оцветен в бяло, в него ще има единодушие, в случай че в бяло са боядисани вратите, индивидът, който влиза, оставя злото извън. В християнството белият цвят е знак на вярата, чистотата и истината.

 40    41

  

 33    55

 27

Тъй като белият цвят е цвета на новото начало, той зарежда с сила, хармонизира и уголемява опциите.

Снимки ~ pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР