Според Европейския здравен профил всеки седми българин е неосигурен, българите

...
Според Европейския здравен профил всеки седми българин е неосигурен, българите
Коментари Харесай

„Цената на безплатното“ в „Темата на NOVA”

Според Европейския здравен профил всеки седми българин е неосигурен, българите заплащат най-вече, най-вече за медикаменти, а за българските деца се отделят към 13% от парите на Здравната каса. Докъде стигат тези пари, по какъв начин се лекуват децата в България и каква е цената на гратис опазването на здравето , споделя създателят Ани Салич и операторите Георги Георгиев и Светослав Миков, тази неделя, 1 март, след централната емисия вести.
 Ани Салич NOVA
В България всички деца са здравно обезпечени . Задължително всяко дете има собствен персонален доктор , който би трябвало да го лекува гратис по програмата Детско опазване на здравето – за профилактика и ваксини. Здравната каса обаче освобождава родителите единствено от потребителската такса, само че постоянно някои проучванията и медикаментите по рецепта се поемат напълно от фамилния бюджет.

Сега в България работят 2 272 педиатри като по-голямата част от тях са в предпенсионна възраст. Най-малко са в Разград и Смолян, а най-вече в София град. Младите лекари желаят да лекуват деца, само че в огромните отделения, където има какво да научат.

Ани Салич ще покаже на феновете на NOVA положителни български педиатри и сърцати млади доктори, само че и недоволни родители, а българската детска болница си остава фантазия за няколко генерации майки. В момента децата обикалят сред педиатрията за общи болести, Пирогов за хирургия, Трета градска за кардиология, ИСУЛ за онкология и още доста други лаборатории и кабинети.

Каква е цената на детското здраве и грижи ли се България за опазването на здравето на нейното потомство, гледайте „ Темата на NOVA “ тази неделя, 1 март, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР