Според едно ново изследване, публикувано в Journal of Sex &

...
Според едно ново изследване, публикувано в Journal of Sex &
Коментари Харесай

Повече от една трета от мъжете страдат от депресия след секс

Според едно ново проучване, оповестено в Journal of Sex & Marital Therapy, освен дамите, само че и мъжете могат да изпаднат в меланхолия след секс. Това ще рече – да изпитат необясними усеща като горест, ентусиазъм за рев, обезсърчение. Специалистите са безапелационни, че освен дамите са прочувствени след сексуален акт, просто мъжете се стараят да не се разкриват поради боязън и позор и задържат възприятията вътре в себе си, което е още по-вредно. В последно време лекарите алармират, че получават от ден на ден недоволства от представители на мощния пол, които споделят, че се усещат тъжни, безпомощни и раздразнителни часове наред след сексуален акт. 

Учените в университета Куинсланд, Австралия, оповестяват, че защото тези депресивни положения при мъжете са напълно нови, се знае по-малко за тях, само че по казуса се работи, с цел да могат и психотерапевтите да разполагат с задоволително информация и да бъдат потребни. Проф. Робърт Швайцер открива причина за тези признаци в логиката на психиката на господата - до момента в който прави секс, мъжът нормално се усеща воин, стопанин, а по-късно още веднъж се трансформира в " елементарен човек ". Неприятните страсти се дължат и на внезапните промени в настроението - от предпочитание, възбуденост, еуфория, задоволство към усмиряване, намаляване на адреналина, възвръщане на естествения сърдечен темп и въобще към нормалния живот.

Учените от Австралия основават въпросник и го популяризират измежду 1208 мъже на възраст сред 18 и 81 години в 78 разнообразни страни. По-голямата част от участниците в анкетата са хетеросексуални и с висше обучение. Оказва се, че 41% от мъжете споделят, че са изпадали рядко в депресивни положения след секс, 36,6% споделят, че от време на време изпадат в меланхолия след секс, а 4,4% признават, че изпитват сходни усеща съвсем всякога или всякога след секс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР