Според документа, представен на членовете на израелския кабинет по сигурността

...
Според документа, представен на членовете на израелския кабинет по сигурността
Коментари Харесай

“Демилитаризация и дерадикализация”: Планът на Нетаняху за това к...

Според документа, показан на членовете на израелския кабинет по сигурността в четвъртък, Израел ще поддържа надзор за сигурността над цялата земя на запад от Йордания, в това число окупирания Западен бряг и Газа - територии, където палестинците желаят да основат самостоятелна положение.

 

В изброените дълготрайни цели Нетанайху отхвърля „ едностранното признание “ на палестинска страна. Той твърди, че съглашение с палестинците ще бъде реализирано единствено посредством директни договаряния сред двете страни - само че не уточни коя ще бъде палестинската страна.

В Газа Нетаняху обрисува демилитаризацията и дерадикализацията като цели, които би трябвало да бъдат реализирани в средносрочен проект. Той не прецизира по кое време ще стартира този промеждутъчен стадий или какъв брой дълго ще продължи. Но той обуславя възобновяване на Ивицата Газа, огромна част от която беше опустошена от израелската атака, на нейната цялостна демилитаризация.

 

Нетаняху предлага Израел да има наличие на границата сред Газа и Египет в южната част на анклава и да си сътрудничи с Египет и Съединените щати в тази област, с цел да предотврати опитите за контрабанда, в това число на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа.

 

За да размени ръководството на Хамас в Газа, като в същото време поддържа публичния ред, Нетаняху предлага да работи с локални представители, „ които не са свързани с терористични страни или групи и не се поддържат финансово от тях “.

 

Той приканва за закриване на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA и замяната й с други интернационалните групи за помощ.

„ Принципният документ на министър-председателя отразява необятен публичен консенсус по отношение на задачите на войната и за замяната на ръководството на Хамас в Газа с гражданска опция “, се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя.

 

Документът беше раздаден на членовете на кабинета по сигурността, с цел да стартира полемика по въпроса.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР