Според доклад на BankMyCell най-ценният смартфон е iPhone. Заключенията са

...
Според доклад на BankMyCell най-ценният смартфон е iPhone. Заключенията са
Коментари Харесай

Наистина ли iPhone е по-ценен от смартфоните с Android?

Според отчет на BankMyCell най-ценният смарт телефон е iPhone. Заключенията са направени въз основа на изследване, което разкрива, че степента на обезценяване на устройствата с Android в границите на 2021 и 2022 година е доста по-висока от тази на iPhone. Всъщност тя надвишава тази на iPhone повече от два пъти. Въпреки „ неприятните “ стойности на Android, тя е по-добра, в сравнение с е била през предходните години.

Според действителните данни, iPhone се обезценява с 13,83% през първата година, до момента в който цената при смарт телефоните с Android е 32,06%. През четвъртата година обезценяването на iPhone е 20,50 % спрямо 34,44 % за смарт телефон с Android. Установено е, че през първите две години iPhone се обезценява доста по-бавно от устройствата с Android.

Дали обаче това съпоставяне показано от Gizchina е в действителност е заслужено? Мисля, че е време да спрем да съпоставяме „ смарт телефони с Android и iPhone “, тъй като това на процедура е отчасти съпоставяне. Например, в случай че в изследването се има поради iPhone, то тогава става дума за смарт телефон от Apple, само че когато в сравнението се споделя „ смарт телефон с Android “ не излиза наяве каква тъкмо е марката, като по този метод степента на обезценяване при Android ще варира доста.

Хардуер

За да разберете за какво iPhone-ите резервират цената си за толкоз дълго време би трябвало да вземете поради практиката на Apple за независимо създаване на хардуер. Тя се употребява поредно от самото основаване на iPhone. Apple е добре позната марка смарт телефони, която има мощен глас във веригата за доставки и изключителни благоприятни условия за научноизследователска и развойна активност. Следователно, в случай че хардуерът е проклятието на цената на iPhone, доста от водещите марки Android също имат собствен независимо създаден хардуер. Тези чипове работят оптимално, което е още една причина, заради която сравняването на iPhone с телефони с Android е фарс.

Стив Джобс се отхвърли от остарелия дизайн на телефоните още при започване на основаването на iPhone. Вместо това той възприе напълно сензорен екран и сътвори мобилна операционна система, наречена iOS особено за iPhone. С стартирането на iPhone на пазара, Apple даде знак на света за началото на нова епоха на мобилните телефони. По това време компанията трябваше да се конкурира с Nokia.

Вероятно е било ясно, че това няма да е задоволително, с цел да може iPhone да има такова голямо въздействие в бъдеще. iPhone публично проправя пътя към хегемонията на телефоните от висок клас едвам когато Apple заменя процесора Samsung S5L8900 в истинския iPhone със независимо създаден чип от серия А, която е настояща и до ден сегашен.

Технологичния фокус на Apple

Както може да се забележи от цялата история на Apple, компанията слага мощен акцент върху технологиите. През 2008 гoдина тя заплати 278 млн. $, с цел да придобие PA Semi – компания, която проектира микрочипове. След като пусна на пазара собствен личен процесор (преди това използваше подобен на Samsung), през април 2010 година, компанията купи доставчика на мобилни чипове Intrinsity за 121 млн. щатски $, а през същия месец – Siri за 200 млн. щатски $.

Компанията дебютира с услугите за пръстови отпечатъци, откакто купи AuthenTec за 356 млн. $ през юли 2012 година. През същата година Apple сътвори свое лично приложение за навигация (Apple Maps), откакто закупи Placebase, Poly9, C3, Locationary, BroadMap, HopStop, Embark и други Apple използваше графичните процесори от серията PowerVR на Imagination, до момента в който пусне собствен личен графичен процесор.

За разлика от това, Android по това време към момента беше в праисторическата ера пред лицето на възхода на iPhone.

За разлика от iOS, Android е с отворен код. Това разрешава на всяко устройство да употребява системата, заради което евентуално е незаслужено да се прави съпоставяне сред iOS и Android. В екосистемата на Android има огромна разлика в спецификациите на другите модели.

iOS „ служи правилно “ единствено на iPhone

Хардуерът на iPhone разрешава iOS да работи по-ефективно и да дава по-добро потребителско преживяване, в случай че обслужва само личните си устройства. Устройствата с Android не могат да се конкурират с iPhone във връзка с потребителското преживяване и позиционирането на марката заради проблеми при започване на създаването на Android като забавяния и разнообразни други проблеми.

Освен това Apple следва висококачествена тактика и заобикаля да употребява тактиките, употребявани от множеството производители на мобилни телефони с Android. Тя удължава живота на iPhone, като пуска единствено по една серия годишно.

В допълнение към висококачествения хардуер на iPhone, Apple също по този начин усили поддръжката на своите устройства. Apple предлага положителни следващи услуги за по-старите модели, изключително във връзка с систематичната поддръжка. Например iPhone 6s от 2015 гoдина към момента може да бъде обновен до iOS 15, а поддръжката продължава към този момент шест години. По този метод предходните модели iPhone могат да служат като модели от начално равнище, ориентирани към пазара на невисок клас, до момента в който новите модели iPhone са ориентирани към потребителите от висок клас.

Най-важен е фактът, че iPhone продължава да предлага висококачествено следпродажбено обслужване макар глобализацията. Също по този начин, Apple беше първата компания, която сътвори своя лична софтуерна екосистема и синхронизира операционната система, което докара до взаимоотношение във всички свои артикули.

Потребителите евентуално ще закупят Apple Watch, AirPods Pro, моделите MacBook или други артикули, които са част от екосистемата на Apple, откакто си закупят iPhone.

Заключение

Apple има екосистема която притегля потребителите. Тя е като „ близка фамилна система “ и това няма нищо общо със цената. След като един път сте в „ фамилията “, е мъчно да го напуснете. Това не значи, че iPhone са по-ценни или по-издръжливи от смарт телефоните с Android. Това просто зависи от това кой смарт телефон с Android се има поради. Поради големия растеж на лагера на Android през последните две години някои производители започнаха да се конкурират на високо равнище и означиха прочут триумф.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР