Android 15 има нов API ZenDeviceEffects, който позволява на страничните

...
Android 15 има нов API ZenDeviceEffects, който позволява на страничните
Коментари Харесай

Android 15 обещава да подобри съня ви

Android 15 има нов API ZenDeviceEffects, който разрешава на страничните приложения да трансформират параметрите на екрана в режим на заспиване. По-рано това беше лимитирано единствено до вграденото приложение Digital Wellbeing. С този API разработчиците могат да затъмняват тапетите, да минимизират наситеността на цветовете, да потискат близките отблясъци и да задействат мрачен режим. Това ви разрешава да създадете по-индивидуален режим до настъпване на момента за лягане, който да взема поради освен часа, само че и други фактори.

В допълнение, основаването на среда за лягане ви разрешава да активирате режима „ Не безпокойте “, което обезпечава приемането единствено на значими позвънявания и известия. Потребителите могат да трансформират времето за активиране на режима за заспиване и да трансформират разнообразни настройки на екрана, като нюансите на сивото, мрачен режим и затъмняване на тапета.

Досега някои разработчици са намерили способи да трансформират тези настройки на екрана в своите приложения, само че това изисква някои спомагателни позволения. С стартирането на Android 15 страничните приложения към този момент не би трябвало да желаят сходни позволения, защото API ZenDeviceEffects им дава обществен метод за надзор на тези настройки на екрана.

Въпреки че новият API ZenDeviceEffects към този момент е разполагаем в Developer Preview 2 на Android 15, има опция Гугъл да го усъвършенства преди стабилната версия. API съдържа някои незадоволително употребявани функционалности, като превключването на мрачен режим, което сега не работи. Освен това се надяваме, че компанията ще отвори и достъпа до спомагателните ZenDeviceEffects, които включват деактивиране на адаптивната бляскавост, допиране за пробуждане, наклоняване за пробуждане, сензорно взаимоотношение, минимизиране на потреблението на радиото и максимизиране на режима за сънливост.

Нарастващата дарба на страничните приложения да управляват настройките на екрана за сън дава на потребителите повече благоприятни условия за основаване на настройваеми разновидности за лягане, които дават отговор по-добре на техните потребности и привички. Гугъл уголемява опциите на своя API, позволявайки на разработчиците на трети страни да основават повече разработки за възстановяване на качеството на съня и общото богатство на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР