Според държавната осведомителна агенция ИРНА ударите са нанесени с ракети

...
Според държавната осведомителна агенция ИРНА ударите са нанесени с ракети
Коментари Харесай

Иран атакува бази на радикалната групировка Джаиш ал Адъл в Пакистан

Според държавната информационна организация ИРНА ударите са нанесени с ракети и дронове. Засега липсва удостоверение от пакистанска страна.

" Джаиш ал Адъл " е радикална сунитска формация, която работи главно на територията на притежаващия нуклеарно оръжие Пакистан, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тези удари се нанасят в конюнктура на високо напрежение в района и опасения, че войната в Газа сред Израел и " Хамас " може да се разрасне.

Снощи Иран изстреля ракети по " шпионска централа " в Ирак, намираща се покрай комплекса на американското консулство в град Ербил, седалището на полуавтономната област Иракски Кюрдистан, и по цели в Северна Сирия, свързани с екстремистката формация " Ислямска страна ".

Днес формален Багдад дефинира нападението, при което починаха няколко мирни жители, като " крещящо нарушаване " на иракския суверенитет.

Атакуваните от Иран цели в Пакистан са две бази на белуджката радикална формация " Джаиш ал Адъл ", отбелязва Ройтерс, като се базира на иранските държавни медии.

Организацията преди е правила набези против иранските сили за сигурност в региона на границата с Пакистан.

" Тези бази бяха ударени и унищожени с ракети и дронове ", показват иранските държавни медии без повече детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР