Според данни на Световната здравна организация броят на хората с

...
Според данни на Световната здравна организация броят на хората с
Коментари Харесай

Този симптом с кожата издава риск от инфаркт

Според данни на Световната здравна организация броят на хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове нараства всяка година в международен проект. Увеличава се и броят на смъртните случаи, породени от обостряне на тези болести, написа електронното издание kubnews.ru.

В тази връзка лекарите поучават да не се подценяват профилактичните медицински прегледи, изключително при съмнение за сходни проблеми.

Въпреки това в доста случаи човек даже не подозира за идния инфаркт или инсулт. Единствено бързата реакция може да избави живот.

Американски учени организираха серия от проучвания и идентифицираха някои от най-ясните признаци, показващи приближаването на сърдечен удар.
Проблемите с кожата издават скрити болести
          Кожата е освен най-големият орган в тялото ни, тя е и огледало на цялостното з...
Прочети повече
Типичните признаци на болестта са болежка в гърдите, затруднено дишане и неразположение. Но можете да определите разрастващото се заболяване и по положението на кожата. 

Тялото ни алармира за риска от иден инфаркт посредством промени точно в нея.

Според учени от Американската академия по дерматология хората, предразположени към инфаркти, постоянно се оплакват от необикновени формирания към очите, ръцете или задната част на краката, известни като ксантоми. 

Те съставляват холестеролни отлагания и се повяват при пациенти с нараснали равнища на това органично съединяване, изясняват учените.

По предписание съществуването им не се свързва с болежка. Но тъкмо по тази причина са рискови, тъй като при неналичието на болков синдром човек просто не им обръща внимание.
Кожата знае какво е благополучие: Как реагира при стрес?
Интересен факт: проучвания в региона на невродерматологията са потвърдили, че кожата, сходно на мозъка, е способна да отделя ендорфини...
Прочети повече
Рязкото повишение на равнищата на холестерола в кръвта е положение, което се нуждае от незабавно лекуване, осъществено под наблюдението на доктор.

Опасни възли
Освен това при редица пациенти с риск от развиване на инфаркт се появяват гладки „ подутини “ по кожата, вследствие на отлагането на протеин. Тези възли са ясно доказателство, че съществуват съществени спънки за работата на сърцето.

При първите признаци на здравословни проблеми, изключително при разкриване на израстъци по кожата, експертите поучават неотложно да потърсите съвет от умел доктор, който ще откри повода за казуса и ще предпише съответното лекуване. 

Важно: Тази публикация е само с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР