Според данни израелската армия над 500 хил. души са напуснали

...
Според данни израелската армия над 500 хил. души са напуснали
Коментари Харесай

500 хил. души са напуснали северната част на Газа

„ Според данни израелската войска над 500 хиляди души са напуснали северната част на линията Газа и са се насочили към втория по величина град в линията Хан Юнис. Според Израел „ Хамас “ попречва евакуацията “, изясни интернационалният редактор Яна Бързакова.

Израел пусна фотоси, в които сподели, че са поставени танкове по пътищата. Снимките не са доказани.

В лечебни заведения в линията Газа лекари споделят, че не могат да реалокират пациентите поради състоянието им. Някои от тях са на животоподдържащи системи. Според Организация на обединените нации горивото за генераторите на лечебните заведения ще стигне за зареждането им с електричество единствено за 24 часа.

Ивицата Газа е с повърхност 365 кв. километра. Има три гранични пункта. Пунктът „ Рафа “ с Египет към момента не е отворен. Кайро разгласи, че се тормози за своята сигурност още преди ескалацията. През този пункт би трябвало да мине филантропичната помощ за палестинците в линията.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беше на визити в Израел и Египет. Проведе среща с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас в Йордания, както и с краля на Йордания  Абдула Втори. Вчера той се срещна и със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Рияд, напомня bTV.

Иран предизвести, че в случай че блокадата на линията Газа продължи, може да се стигне до по-сериозна ескалация.

Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР