Според анализ, извършен от Киевския научно-изследователски институт за съдебна експертиза,

...
Според анализ, извършен от Киевския научно-изследователски институт за съдебна експертиза,
Коментари Харесай

Лондон: Остава загадка откъде Русия е изстреляла Циркон

Според разбор, осъществен от Киевския научно-изследователски институт за правосъдна експертиза, Русия е употребила своята хиперзвукова ракета " Циркон " за първи път при офанзива против Украйна на 7 февруари. Видеозапис на останките демонстрира фрагменти от мотора и кормилните механизми със характерни маркировки, които съгласно отчета са " присъщи за Ракета 3M22 Циркон ", написа в резюмето на ежедневния отчет на разузнаването на английското Министерство на защитата, оповестено в обществената медийна платформа X.

Съобщава се, че ракетата " Циркон " може да лети със скорост от 9 Маха (над 10 000 км/ч) до ефикасен обхват на пукотевица от 1000 км. " Циркон " в началото е създаден за приложимост от съветския флот. Липсата на плавателни съдове, за които се знае, че носят такива ракети в Черно море, повдига въпроси по отношение на метода на изстрелване. Вероятно съветската брегова отбрана К-300 с наземно основана система е приспособена за тази цел. Ако използването й бъде доказана, това би представлявало доста предизвикателство за украинската въздушна защита заради скоростта и маневреността й.

Анализът демонстрира, че руснаците евентуално тестват новата оръжейна система в действителна бойна среда, с цел да покажат убеденост и да показват своите качества.

Въпреки че противовъздушната защита е сваляла ракети " Искандер " в предишното, се счита, че Украйна не е съумяла да прихване нито една Х-22 за съвсем две години война. Говорейки през декември, представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че Русия е изстреляла съвсем 300 ракети Х-22 до момента във войната.

Противовъздушната защита на Украйна реализира прочут триумф по време на офанзивата на 7 февруари, като смъкна 26 от 29 крилати ракети вид Х-101, Х-555 и Х-55, трите крилати ракети " Калибър " и 15 от 20 дрона " Шахед ", изстреляни от Русия. Тези ракети са по-стара технология от " Циркон ".

Въпреки това анализаторите предизвестяват да не се преувеличава въздействието, което потреблението на " Циркон " може да има върху войната като цяло.

Източник news.ng

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР