Според актуални изображения от египетската телевизия транспортирането на помощи за

...
Според актуални изображения от египетската телевизия транспортирането на помощи за
Коментари Харесай

Камиони с помощ влизат в Газа

Според настоящи изображения от египетската телевизия превозването на помощи за Газа е почнало и граничният пункт " Рафах " е отворен , оповестява Der Standart.

" Хуманитарният ескорт, плануван да дойде през днешния ден, включва двадесет камиона, пренасящи медикаменти, медицински консумативи и лимитирано количество консервирана храна ", се споделя в изказване от през днешния ден на медийния офис на ръководещата линията Газа терористична организация " Хамас ".

Източник от посолството на Съединени американски щати в Израел сподели пред BBC, че по тяхна информация пропускателният пункт би трябвало да бъде отворен в 10:00 часа локално време . Не се показва краен час, т.е. часът на затваряне на границата, както и дали в противоположна посока ще бъдат позволени излизащи двойни жители или непознати такива.

Първоначално бе обявено, че пунктът ще бъде отворен през вчерашния ден, петък 20 октомври, само че това по този начин и не се случи. Преговори се водеха сред Египет, който управлява пунка, Съединени американски щати и Израел.
 Египет поправя граничния пункт Рафах от палестинска страна
Египет поправя граничния пункт Рафах от палестинска страна

Хуманитарната помощ надали ще премине преди петък

Пунктът " Рафах " сред южната част на Газа и Египет е единственият кулоар , през който израелците . Другите контролно-пропускателни пунктове в Ерез и Керем Шалом сред линията Газа и Израел бяха затворени от израелските сили при налагането на цялостната обсада преди две седмици и няма да отварят.

Досега Израел е декларирал, че допусне единствено 20 камиона да влязат в Газа , на фона на нужните, по данни на Организация на обединените нации, най-малко 100 камиона, с цел да се достави неотложно нужната помощ.
 Египет отхвърля разселването на палестинци в Синай
Египет отхвърля разселването на палестинци в Синай

Всеки сходен ход ще трансформира полуострова в база за офанзиви против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР