Споразуменията за отбрана, които Съединените щати подписаха отделно с Финландия

...
Споразуменията за отбрана, които Съединените щати подписаха отделно с Финландия
Коментари Харесай

Русия: САЩ поемат контрола над Северна Европа

Споразуменията за защита, които Съединените щати подписаха настрана с Финландия и Швеция, ще дадат на Вашингтон надзор над Северна Европа, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Сега Вашингтон всъщност ще има надзор над района. НАТО стартира бързото военно развиване на териториите на двете страни, макар обстоятелството, че Швеция още не се е включила към алианса ", добави Захарова.

Съединените щати и Финландия подписаха съглашение в региона на защитата в понеделник, което ускори военното съдействие сред двете страни, като задължи Хелзинки да отвори военните си бази за американските сили и разреши на двете армии да организират взаимно образование.

Съединените щати подписаха съглашение за защита с Швеция по-рано през декември и ще подпишат сходен пакт с Дания по-късно тази седмица, стана ясно от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Сега Съединени американски щати ще получат оптимален достъп до военни уреди във Финландия и Швеция и ще могат да ги употребяват за свои цели, означи Захарова.

„ Бихме желали да предупредим, че ще предприемем всички нужни ограничения за отбрана на ползите на нашата национална сигурност “, сподели говорителката на съветското външно министерство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР