Споразумението от 2015 г., сключено от великите сили и Иран,

...
Споразумението от 2015 г., сключено от великите сили и Иран,
Коментари Харесай

Тереза Мей: Ядрената сделка е най-ефективното средство Иран да не се сдобие с ядрено оръжие

Споразумението от 2015 година, подписано от великите сили и Иран, остава най-хубавото средство за недопускане Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие, съобщи през днешния ден пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации английската министър-председателка Тереза Мей, съобщи Франс прес.

"Това остава най-хубавият метод да се попречи на Иран да създаде нуклеарно оръжие и ние се ангажираме да запазим съглашението до тогава, до момента в който Иран продължава да извършва уговорките си ", съобщи Мей в наличието на американския президент Доналд Тръмп, който през май реши да се отдръпна от съглашението.

Мей уточни още, че "други аспекти от политиката на Иран, по-специално дестабилизиращата му интензивност в района и продължаващите опити да уголемява опциите на ракетната си стратегия, не престават да провокират сериозна угриженост ", съобщи ТАСС.

Британската министър-председателка изрази вяра, че Русия ще се причисли към международния консенсус против потреблението на химическо оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР