Споразумението на Русия с ОПЕК за доставките на суров петрол

...
Споразумението на Русия с ОПЕК за доставките на суров петрол
Коментари Харесай

Руският петрол се изправя пред ново голямо предизвикателство

Споразумението на Русия с ОПЕК за доставките на недопечен нефт стартира да наподобява просто спрямо идните решения по какъв начин да се наложат налози върху петролната промишленост в страната през идващото десетилетие, написа Bloomberg.

Руският парламент стартира да разисква законодателството, чиято цел е да реалокира данъчната тежест за съветските петролни производители на мястото на произвеждане, а не върху износа, което да постави завършек на години на разногласия.

Правителството се насочва към данъчните промени, подтикнатo частично и от митингите против възходящите разноски за бензин, откакто интернационалните цени на петрола се покачиха до многогодишни върхове.

 Русия последователно ще отстрани митата за експорт на петрол до 2024 година
Източник:

Русия последователно ще отстрани митата за експорт на петрол до 2024 година

Промените в петролната промишленост, станалиа известни като данъчната маневра, са част от по-широко фискално преструктуриране, ориентирано към стимулиране на икономическия напредък и увеличение на приходите.

Ще се промени дългогодишната система от такси, свързани с доставката на недопечен нефт на рафинерии в Беларус и Казахстан, които сега костват на Русия към 140 милиарда рубли (2.2 милиарда долара) годишно. Промените се чака да се осъществят през идващите 6 години.

Руските министри са все по-гласовити по отношение на покачващите се цени на горивата през последните седмици, отразявайки вълната на държавна интервенция в търговия на дребно с горива, която профуча от Латинска Америка до Индия.

 Кой е най-големият покупател на съветски нефт?
Кой е най-големият покупател на съветски нефт?

Класацията за 2017-а

Новоназначеният вицепремиер Дмитрий Козак подсигурява заледяване на цените на бензина и заприказва за увеличение на експортните такси върху моторното гориво, с цел да се обезпечи локално доставяне.

В по-дългосрочен проект управляващите ще обмислят данъчни тласъци за увеличение на производството на бензин, а ограниченията за повишение на експортните мита или на цените на бензиностанциите ще бъдат обсъждани единствено ad hoc, а не като съществена част от предложенията.

Освен стимулирането на производството на бензин, производителите на нефт ще получат данъчни облекчения, с цел да се успокоят паниките, че плануваното последователно нарастване на налога за рандеман от началото на 2019 година до 2024 година ще усили цената на суровия нефт.

 Русия има разкрити ресурси от нефт и газ за над 50 години
Русия има разкрити ресурси от нефт и газ за над 50 години

Себестойността на добива е 10-15 $ за барел

Компаниите като държавната " Роснефт ", които могат да пострадат от спад в маржовете при пречистване, поради покачващата се цена на суровината, се чака да бъдат обезщетени според от потенциала им за преправка на бензин и дали са обект на интернационалните наказания.

Русия също по този начин ще се опита да вкара съразмерност във формулата за акцизите, с цел да ограничи увеличението на цените на горивата на вътрешния пазар, в случай че цените на суровия нефт скочат.

Руските експортни мита и за такси рандеман сега се равняват на сред 60% и 65% от цените на петрола и ще останат почти същите с препоръчаните промени, съобщи Денис Борисов, шеф на Центъра за петрол и газ на Ernst & Young в Москва.

 Русия е най-големият снабдител на нефт в Китай през 2017-а
Русия е най-големият снабдител на нефт в Китай през 2017-а

Изпреварва Ангола и Саудитска Арабия

Митото за експорт на недопечен нефт ще бъде отстранено през 2024 година, година преди плануваното унищожаване на цените сред Русия, Беларус и Казахстан като част от проектите за по-широко митническо съглашение.

В момента има диспропорция на таксата за доставка на недопечен петрол в Беларус и последващото доставяне с горива назад в Русия. Кремъл ще си резервира правото да вкара още веднъж таксата, в случай че цените на суровия нефт се покачат над избрани граници.

Все още няма задоволително изясненост по какъв начин проектът ще засегне всеки един съветски производител на нефт, защото някои от формулите към момента следва да бъдат разширени, сподели Александър Корнилов, анализатор в капиталовата компания Aton в Москва.

" Практиката демонстрира, че даже най-подробните съветски схеми за налози върху петрола - главният източник на бюджетни доходи - постоянно се поправят по няколко пъти след приемането им ", изяснява Корнилов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР