Спорът относно за 2021-2027 г. в крайна сметка ще бъде

...
Спорът относно за 2021-2027 г. в крайна сметка ще бъде
Коментари Харесай

Виктор Орбан: ЕС ще стигне до споразумение за бюджета

Спорът по отношение на за 2021-2027 година в последна сметка ще бъде позволен, съобщи в петък министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, откакто по-рано тази седмица ръководещите във Варшава обявиха, че Полша има право да изиска " нов компромис " по договорката.
Националистическите държавни управления на Унгария и Полша отхвърлиха да поддържат финансовия проект на блока, макар че са бенефициенти по него, защото отпусканите средства зависят от спазването на върховенството на закона.
" Разговорите би трябвало да продължат и в последна сметка ще реализираме съглашение, по този начин нормално протича това ", съобщи унгарският министър председател пред държавното радио, оповестява Ройтерс.
Той означи, че " може да има няколко разновидността за излизането от задънената улица, които са допустими за Унгария и Полша, където да вземат решение правните аспекти, а не политическото болшинство ". Орбан обаче отхвърли да даде повече детайлности.
евентуално ще забави стотици милиарди евро във фондовете на Европейски Съюз в миг, когато 27-членният блок се бори с втора вълна на ковид, като европейската стопанска система евентуално ще се сви през последните три месеца на годината, оказвайки се в така наречен " двойна криза " (W-образно икономическо развитие).
Двете страни са разследвани от Европейски Съюз за подкопаване на независимостта на съдилищата, медиите и неправителствените организации и рискуват да изгубят достъп до десетки милиарди евро от европейските фондове, в случай че се приложи условието за съблюдаване на върховенството на закона.
 Зов за помощ от Европейски Съюз пред лицето на нова политическа рецесия Зов за помощ от Европейски Съюз пред лицето на нова политическа рецесия
Еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони призова държавите-членки да поддържат бюджета на блока и проекта за възобновяване от...
Кшищоф Щерски, началник на кабинета на полския президент, съобщи, че страната му има право в границите на европейската политика да откаже да се съгласи с " това, което не е наред ".
" Имаме правото да търсим и да пожелаваме нов компромис, " сподели той пред публичната телевизия TVP Info.
Междувременно Виктор Орбан, чието държавно управление емитира еврооблигации по-рано този месец, съобщи, че без значение от настоящите политически диспути по отношение на еврофондовете, " всички планове за развиване, които Унгария възнамерява за идващите 10 години, ще бъдат изпълнени ".
Икономиката на Унгария - която значително зависи от еврофондовете - е в по-дълбока от предстоящото криза поради коронавирусната пандемия, като също по този начин се чака и възобновяване през идната година да бъде по-бавно от предварителни прогнози, съгласно анализатори и прогноза на самото унгарско държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР