Спор няма - най-вкусните кифли са онези, с топяща се

...
Спор няма - най-вкусните кифли са онези, с топяща се
Коментари Харесай

Вкусни кифли с роле и сусам

Спор няма - най-вкусните кифли са тези, с топяща се в устата плънка от роле!

Необходими Продукти

● брашно - 2 1/2 ч.ч
● захар - 1 ч.л
● белтък - 1 бр.
● сол - 1/2 ч.л
● заквасена сметана - 100 г
● олио - 50 мл
● прясно мляко - 100 мл
● квас - 1/3 кубче
● сусам - бял, за поръсване
● жълтък - 1 бр. за намазване + 2 с.л. прясно мляко
● салам - 1 бр. (280 г) роле с шунка и кашкавал

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното в купа. Стоплям прясното мляко и в него слагаме 1/3 кубче квас. Разбъркваме и прибавяме 1 ч.л. захар. Оставяме да се стопи захарта и маята да бухне. Правим си кладенче в брашното и слагаме 1 белтък, олиото, солта и прясното мляко с маята и захарта.

Жълтъка го разрушаваме с 2 с.л. прясно мляко и го слагаме в обособена паница. Той ще ни е необходим за намазване на кифлите. Нарязваме си ролето на тънки шайби. след това през средата ги режем. Получават се ленти от кашкавал и шунка.

Към кладенчето прибавяме 100 г заквасена сметана. Замесваме тесто. После покриваме с кухненска забрадка и оставяме да втаса 40 мин. Набрашняваме си масата и слагаме тестото върху нея.

Набрашняваме и него и го разточваме на кора. Режем кората на триъгълници. В основата на всеки един от нарязаните триъгълници слагаме от ролето и навиваме на кифли.

В огромна тава слагаме лист хартия за печене. Нареждаме кифлите в тавата на разстояние една от друга. Оставяме ги да втасат 20 мин. След като се надигнат, ги мажем с жълтъка и поръсваме с белия сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Получават се 10 - 14 кифли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР