Спонтанен протест, организиран чрез социалните мрежи, събра протестиращи пред сградата

...
Спонтанен протест, организиран чрез социалните мрежи, събра протестиращи пред сградата
Коментари Харесай

Бургас също се включи към националния протест

Спонтанен митинг, проведен посредством обществените мрежи, събра протестиращи пред постройката на община Бургас.
Той стартира с дребен брой хора, откакто беше разгласен броени часове преди началото му. Площадът обаче бързо се извърши с недоволни от ситуацията в страната.

На въпрос на Acualno.com, дали зад митинга стои избрана политическа мощ, сладкодумен отговор даде един от основателите. Стилияна Кехайова е дамата, която е поискала публично позволение за събитието от общината. Тя съобщи изрично, че никой не стои зад митинга, с изключение на хората, които са недоволни от ръководството на страната.
“Високите цени на тока и горивата, ниските заплати и безхаберието на ръководещите са мотивът да бъдем тук. Не сме изтощени и няма да се уморим да желаеме смяна, а освен обещания. Ще има още митинги. Хората се разсънват и са подготвени да отстояват правата си “, сподели още Стилияна Кехайова. Тя беше пристигнала с детето си с цел да покаже, поради чие бъдеще е на площада.

Протестиращите носеха плакати с надписи „ Да почистим България за един ден “, „ Искам да пребивавам обикновено “, „ Не на високите цени на горивата и на общественото ликвидиране на България “.
Владимир Павлов е пристигнал особено от София поради митинга. “Всяка гражданска самодейност е значима. Управляващите би трябвало да са правилни към народа. Ако не помнят защо сме ги избрали, значи би трябвало да си вървят “, сподели той.

Инициативата е част от обществените митинги в с страната. Отстояването на правата на българите за по-добър живот ще продължи, безапелационни бяха хората на площада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР