Спомняте ли си вкусните домашни пуканки, които правеше баба в

...
Спомняте ли си вкусните домашни пуканки, които правеше баба в
Коментари Харесай

Домашни ПУКАНКИ в тенджера за 5 минутки

Спомняте ли си вкусните домашни пуканки, които правеше баба в тенджерка? А знаете ли, че да си извършите такива е толкоз обикновено и бързо, че ще желаете всяка вечер да си приготвяте? Вижте по какъв начин:
Нужни са ви 1 пакет царевични зърна. Намират се в по-големите хранителни магазини, а и в по-богато заредените зеленчукови такива. В био магазините може да намерите и такива от био царевица, на много допустима цена.
 БАБХ спряла за продажба 6.2 кг. пуканки с ГМО БАБХ спряла за продажба 6.2 кг. пуканки с ГМО
През 2011 година Българска организация по сигурност на храните (БАХБ) е направила едвам 61 проби на храни за проучване на генно-модифицирани...
Вземете тенджера с похлупак и незалепващо покритие и пуснете котлона на оптималната степен. След като тенджерата се е нагорещила оптимално, сложете 1 с.л. олио, 30 грама краве масло и 2 щипки сол. Добавете шепа царевични зърна, тъй че да покрият дъното, само че да не са едно върху друго, тъй като в противоположен случай няма да се опукат всички зърна. Покрито дъно със зърна на 3 литрова тенджера е задоволително за цяла купа с пуканки.
Буквално 2 минути след слагането на зърната под капак ще стартират да се пукат. На всеки десетина опукани, леко разклащайте тенджерата, с цел да се овкусят добре с масълце и сол.
Като се опукат всички, сервирайте в обичана купа и прибавете още сол на усет, в случай че има потребност.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР