Спомням си как майка ми редовно ми напомняше да си

...
Спомням си как майка ми редовно ми напомняше да си
Коментари Харесай

Джинджифилът и неговото чудодейно влияние върху кожата и косата

Спомням си по какъв начин майка ми постоянно ми подсещаше да си закупувам джинджифил и постоянно да имам на разположение корен от него. Особено, когато се борех с следващата настинка през зимата. Признавам, в никакъв случай не я слушах. Едва предходната година преоткрих силата на джинджифила и сега винаги имам в хладилника, като задължително поставям няколко резенчета в чая дружно с мед и лимон. И освен тъй като ускорява имунитета, само че и поради всички тези тонизиращи, детоксикиращи и даже отслабващи дейности, които има. Самият чай от джинджифил може доста да ви помогне в битката с непотребните килограми. Какви обаче са позитивните въздействия на джинджифила за кожата и косата и за какво все по-често го срещаме в състава на обичаните си козметични артикули?

За миговете в банята

От епохи в Китай взимането на вана е като обред за усмиряване на тялото и на мозъка. В този обред постоянно има място за джинджифила. Той е на изключителна респект в азиатските страни поради противовъзпалителния си и стимулиращ ефект. Използва се особено през зимата поради свойството му да затопля и да подтиква притока на кръв в цялото тяло. По този метод се възстановява равновесието и се усъвършенства кръвообръщението. Освен това джинджифилът прави кожата още. Затова в състава на продуктите за вана, масажното олио и измиващите гелове постоянно можем да открием джинджифил.

За по-сияйна кожа

Дори единствено консумирането на този чудодеен артикул може да ви помогне в битката против бръчките. Неслучайно от дълго време сме го присъединили в листата със. А доста постоянно грижата за кожата се случва " от вътрешната страна " и режимът на хранене е от извънредно значение. Джинджифилът оказва помощ срещу стареенето, тъй като редуцира токсините в тялото, работи като антиоксидант поради стимулирането на циркулацията на кръвта. Може да наложите няколко резенчета от корена и това да върне блясъка на уморената ви кожа. Не е доста fancy, само че щом можете да сложите краставици върху очите си - за какво да не постоите няколко минути и с джинджифил върху останалата част от лицето. Ако обичате да приготвяте домашни маски за лице, може да добавите от него, изключително в случай че се борите с недостатъци.

За петна и акне

Да, джинджифилът е незаместим съдружник, в случай че се борите с петна и акне по лицето. Той оказва помощ за намаляването на черните точки и почиства кожата в дълбочина. Същото се отнася и за проблеми с. Отново може да поставите резенче джинджифил непосредствено върху петното, което да оставите в продължение на половин час. Достатъчно е да го вършиме всеки ден в продължение на най-малко 1-2 седмици и ще има видим резултат.

За косата

Ползите от джинджифила и тук са доста - можем да спестим десетки левове за скъпа и не всеки път резултатна козметика. Той оказва помощ за укрепването на корените и понижава доста косопада. Стимулира и растежа, още веднъж поради стимулирането на циркулацията на кръвта на скалпа. И още веднъж връща блясъка, по този начин както го прави и с кожата. Джинджифилът е също  натурален антисептик, който може да помогне в битката срещу пърхота. Препоръчва се и за заплетени краища, и за суха коса. Достатъчно е да го добавите в шампоана си или в маската за коса.

Припомняме ви още какви са изгодите за здравето от потреблението на джинджифила:



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР