Спомнете си някой момент, в който сте били наистина притеснени

...
Спомнете си някой момент, в който сте били наистина притеснени
Коментари Харесай

Страдате от тревожност? Ето с какво трябва да се храните

Спомнете си някой миг, в който сте били в действителност обезпокоени или нервни – тревожният разум води до обезпокоителен корем. Добрата вест е, че има храни, с които може да облекчите моментите на тревога, както и хроничното обезпокоително положение.

Всеки от нас се стресира от време на време. Когато обаче приказваме за всекидневен стрес, има огромна заплаха той да се трансформира в хронична тревога. Тревожността от своя страна може да навреди доста върху качеството на живот, както и да докара до други здравословни проблеми.

Както знаем, съществува връзка сред мозъка и червата. Ето за какво храненето може да се трансформира в отличен съдружник против тревогата. Възпалението в червата, което може да бъде породено от остатък на нездравословни бактерии, способства за инфектиране в мозъка. Когато има инфектиране в мозъка, може да възникне стрес и тревога, изключително когато това инфектиране е хронично.

С какво е най-добре да се храните, в случай че страдате от тревога?
Пребиотични фибри
Зеленчуците са богати на пребиотични фибри, които подхранват и оказват помощ за поддържането на обилие от здрави бактерии в червата. Здравословният микробиом се свързва с понижено невровъзпаление и стрес. Някои от пребиотичните храни са: аспержи, чесън, лук, листни зеленчуци, артишок, бобови растения, гъби и ябълки. Най-добре е да консумирате разнородни потребни храни, с цел да осигурите задоволително от всички стимулиращи мозъка витамини и минерали дружно с фибри.

 Добави изложение

Горски плодове
Заредени с фибри, антиоксиданти и витамини, горските плодове поддържат здравия микробиом и могат да понижат възпалението. Боровинките по-специално съдържат една от най-високите концентрации на антоцианин, който понижава тревогата. Това е мощен антиоксидант, който поддържа здравето на мозъка, като се бори с оксидативния стрес.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР