Спокойна нощ в пострадалите карловски села, въпреки дъжда, който се

...
Спокойна нощ в пострадалите карловски села, въпреки дъжда, който се
Коментари Харесай

Тежка техника, военни и доброволци помагат в разчистването на село Слатина след потопа

Спокойна нощ в потърпевшите карловски села, макар дъжда, който се изля през вчерашния ден следобяд. Днес не престават дейностите по почистване на улиците и къщите и още веднъж се чака доста доброволци да се включат във възобновяване на засегнатите села, съобщи Българска национална телевизия.

Още рано сутринта част от доброволците в село Слатина бяха изпратени по домовете на хората. Те бяха оборудвани с ботуши, лопати и ръкавици. Други пък, които могат да боравят с тежка техника, оказват помощ при разчистването на улиците. 40 къщи по протежението на реката са съществено потърпевши от наводнението. Реката е съумяла да реалокира скални парчета с диаметър над 1,5 метра.

" Имаме камиони за през днешния ден, само че тежки товарачи няма. Фадромата - през днешния ден почива момчето по график. То си е от Ловеч, не може да товари и увисваме с два камиона с тия дребните челните товарачи им повреждаме страничните, просто не са годни за това нещо. Другата техника си я употребяваме най-рационално. Доброволците се разпределени по домовете на хората. Военните, които доста добра работа правят всекидневно, също са разпределени по потърпевшите домове ", сподели Семко Семков - член на щаба на с. Слатина.

" Не съм очаквал такова нещо да се случи. Толкова голямо внимание да се обърне - пристигна техника отвред, хората оказват помощ като на война ", показа Кольо Георгиев - доброволец.

Въпреки това обаче, тежката техника не доближава, с цел да се оправят хората с проблемите тук.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР