Споделяме рецептата за тази страшно вкусна торта с вас само

...
Споделяме рецептата за тази страшно вкусна торта с вас само
Коментари Харесай

Торта Добуш

Споделяме рецептата за тази ужасно вкусна торта с вас единствено тъй като сте ни другари

Необходими Продукти

● яйца - 2 броя
● захар - 1 ч.ч. пудра
● олио - 1 к.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● сода - ½ ч.л. амонячна
● брашно - колкото поеме
● масло - 200 г за крема
● прясно мляко - 1 л, за крема
● брашно - 4 с.л. с връх, за крема
● захар - 1 ч.ч. пудра + 1 ч.ч. на кристали
● яйца - 4 броя, за крема
● какао - 50 г, за крема
● ром - 2 с.л.
● захар - 4 с.л. за карамела

Начин на подготвяне

Разбийте прясното мляко за блата с 1 ч.ч. пудра захар. Добавете яйцата, содата, олиото и разбийте добре. Започнете да добавяте брашно към сместа - би трябвало да се получи тесто като за баница, с цел да може да се разточи с точилка. Разточват се към 4-5 кори с дебелина от към половин см. Пекат се в тавичка, поръсена с малко лой и брашно, в авансово загрята на 190-200 градуса фурна.

За подготвяне на крема разбийте 4 броя яйца с прясното мляко и 1 ч.ч. кристална захар. Към тази примес прибавете маслото, разтопено и разрушено с пудрата захар. Сместа се поставя на котлон и при непрестанно бъркане се прибавя и брашното. Кремът се бърка, до момента в който се сгъсти (при потребност прибавете още малко брашно). Сгъстеният крем се отстранява от огъня и се прибавя рома. Разделя се на 2 част и към едната се прибавя какаото.

Редуват се крем, блат, като се приключва със светлия крем. Карамелизирайте 4 с.л. захар на тъничък слой в тавичка с равно и безпрепятствено дъно, намазано с малко масло. Оставете карамела изцяло да изстине и го надробете с нож или някакъв тъп предмет.

Украсете Добуш тортата с карамела или направете декорация по ваше предпочитание - използвайте сушени плодове, орехи или настърган шоколад.

Тортата се сервира на идващия ден.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР