Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета.

...
Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета.
Коментари Харесай

Нинова зове за бунт след сваленото доверие на Радев от кабинета

Споделяме изцяло претекстовете на президента за сваленото доверие от кабинета. Това бяха и претекстовете ни за вота на съмнение. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изказването на президента Румен Радев, в което той сподели, че снема доверието си от държавното управление на премиера Бойко Борисов.

БЛИЦ напомня, че малко по-късно персонално Борисов отвърна на президента . Освен това министър председателят съжали президента с крилата национална сентенция . Коментар по тематиката направи и Росен Плевнелиев .

"Факт е, че Борисов трансформира България в сметището на света. Вотът на съмнение не мина математически, само че мина отвън Народното събрание. Колкото повече остават на власт, толкоз повече ни подсигуряват рецесии ", безапелационна е Нинова.

"Всеки митинг е обективен, тъй че хората, които имат потребност и усещат да го създадат, да го създадат. Не планувам протест, само че се надявам, в случай че хората желаят да излязат на митинг да го създадат ", прикани лидерката на Българска социалистическа партия.

"Не сме взели участие в сделка с президента, само че назовахме проблемите и търсим решението им ", сподели още Нинова.

"Ако аз бях министър председател и виждам, че народът не утвърждава моето държавно управление, несъмнено щях да подам оставка ", добави тя.

"Отдавна има напрежение сред институциите и това генерира неустойчивост ", безапелационна бе лидерката на Българска социалистическа партия.

Попитана по какъв начин ще разяснява думите на премиера Борисов, който сподели, че Радев се опасява от инспекция и по тази причина е направил речта си, Нинова сподели: "Радев произнася тази тирада от първия ден, от който е президент. Назовава и показва всички проблеми ".

Нинова бе запитана какво ще направи, в случай че Борисов подаде оставката на кабинета и има нови парламентарни избори: "Преди предварителните избори задача номер едно на всички, които желаеме почтени избори, е да въведем машинно гласоподаване и тогава народът да си каже волята, само че тя да бъде същинска ".

Лидерът на Българска социалистическа партия реши да разясни, че за последно се е виждала с президента Радев на КСНС, който е бил преди седмици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР