СподелиВъзстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел

...
СподелиВъзстановяването на Ленинградския и Московския военен окръг обслужва двояката цел
Коментари Харесай

Путин започва подготовка за евентуална широкомащабна война срещу НАТО, заяви американски мозъчен тръст

Сподели
Възстановяването на Ленинградския и Московския боен окръг обслужва двояката цел по едно и също време да се консолидира контролът върху военните интервенции в Украйна

в кратко- и средносрочен проект и да се създадат нужните мерки за допустима бъдеща широкомащабна война против страните от НАТО, съобщи Укринформ, като се

базира на оценка на вашингтонския Институт за проучване на войната.

Американският мозъчен концерн напомня, че през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин е подписал два указа, с които публично се възвръщат Ленинградският и Московският боен окръг (ЛВО и МВО), с което се консолидират главните старания за преустрояване на съветската войска, написа Българска телеграфна агенция.

Според анализаторите от Института с указа на Путин, с който дефинитивно се закрива Западният боен окръг (ЗВО), който съветското Министерство на защитата сътвори през 2010 година посредством сливането на Московския и Ленинградския боен окръг, е симптом за подготовка за допустима бъдеща широкомащабна война против НАТО в дълготраен проект.

Преди ЗВО покриваше пограничните региони със Североизточна Украйна, Беларус и балтийските страни, което в стратегически проект раздвояваше вниманието на Окръга сред съветските военни дейности в Украйна след пълномащабното навлизане през 2022 година и противодействието на страните от НАТО.

Затова повторното делене на ЗВО на Московски и Ленинградски боен окръг е директно решение на този въпрос.

ЛВО ще минава по североизточната граница на Алианса, а МВО ще граничи със Североизточна Украйна и Полша, което ще разреши на Русия по едно и също време да разположи войски против страните от НАТО и да усъвършенства командването и контрола на силите си във войната в Украйна.

Преди това Путин сподели, че основаването на ЛВО е належащо предвид на присъединението на Финландия към Алианса през 2023 година, което е сигнал за явно желание от страна на Кремъл да нарежда войските си против страните от Северноатлантическия контракт.

Вчера съветският президент подписа декрет „ За военноадминистративното разделяне “, с който в Русия се появяват ЛВО и МВО, а краткотрайно окупираните територии на Украйна ще „ влязат “ в състава на Южния боен окръг, отбелязва Укринформ.

Военни окръзи с център Москва и Санкт Петербург съществуваха до 2010 година В края на 2022 година, при представянето на проект за промяна в армията, министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи желание те да бъдат възобновени.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР