СподелиВъзмущението в гръцката православна църква от демоничното“ решение на правителството

...
СподелиВъзмущението в гръцката православна църква от демоничното“ решение на правителството
Коментари Харесай

Гръцката православна църква призовава за отлъчване на депутатите след легализирането на гей браковете

Сподели
Възмущението в гръцката православна черква от „ демоничното “ решение на държавното управление да легализира еднополовите бракове се ускори, откакто духовниците желаеха да бъдат подхванати наказателни ограничения против депутатите, които поддържаха знаковия закон.

Те приканиха „ аморалните законодатели “ да бъдат отлъчени от църквата, а църковните управляващи на остров Корфу оповестиха, че на двама локални депутати ще бъде неразрешено да вземат участие в каквито и да било религиозни ритуали.

Обвинявайки депутатите, че са направили „ най-дълбоката духовна и морална неточност “, като саподкрепили законопроекта, признат на 15 февруари, епископството на острова прикани парламентаристите да се разкаят.

„ За нас тези двама депутати не могат да се смятат за дейни членове на църквата “, се споделя в изказване. „ Призоваваме ги да се разкаят за неуместното си държание. “

Ако те не създадат това епископството разгласи, че това автоматизирано ще докара до изключване на законодателите от всички църковни събития.

Гърция стана първата православна християнска нация в света, която одобри законодателство, разрешаващо еднополовите бракове. 175 депутати от целия политически набор гласоподаваха в поддръжка на промяната предишния месец.

Подкрепен от дясноцентристкия министър председател Кириакос Мицотакис, законът също разшири признаването на родителските права на гей двойките, макар че към момента не им разрешава да имат деца посредством сурогатно майчинство.

Мицотакис беше изправен пред остра рецензия от православната черква, която разказа законопроекта като „ чисто зло “. Духовният лидер на Гърция, архиепископ Йероним, предложи гласуването да бъде сложено на национален референдум. В Гърция измежду популацията, равенството в брака се поддържа единствено от малко болшинство в анкетите, а болшинството намерено се  опълчи на депутатите от ръководещата партия Нова народна власт.

Водещи църковни фигури настояват, че законът ще докара до еднополови двойки, които ще изискат още повече права и до разрушение на обичайното гръцко семейство и общество.

В открит конфликт с държавното управление, управителният орган на църквата, Светият синод, разгласи, че работа на 24 март, отбелязваща Неделята на Православието, един от най-светите дни в източноправославния календар, няма да се организира по традиция в столичната катедрала, а в по-малък храм, в който президентът Катерина Сакеларопулу не беше поканена.

Йероним и други членове на синода дадоха да се разбере, че ще откажат поканата на президента за вечеря в деня на празника, на която нормално участват светските и духовните водачи на страната.

Духовник доверил, че архиепископът е бил „ смутен “ от новината, че след вота Сакеларопулу е участвала на празнична вечеря с държавни чиновници в ресторант, благосъстоятелност на член на LGTBQ+ общността.

Отворено писмо от свещеник Амвросиос прикани премиера Мицотакис и депутатите, които поддържаха законодателството, да бъдат отлъчени от църквата, като сподели:

„ Нашата православна черква е под обсада… Трябва да се свика гражданска война против всички, които осмиват Божия закон. Главният воин на това морално закононарушение, министър-председателят на Гърция и 175-те депутати в гръцкия парламент, би трябвало да бъдат отлъчени от църквата “.

Църковният яд се изля в публичното пространство няколко дни откакто първия еднополов брак беше подписан в кметството на Атина.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР