СподелиСоциологът от Галъп“ Първан Симеонов коментира избора на двама съпредседатели

...
СподелиСоциологът от Галъп“ Първан Симеонов коментира избора на двама съпредседатели
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Пеевски ще е отговорник в ДПС за евроатлантизма, а д-р Чакъров – за Анкара

Сподели
Социологът от „ Галъп “ Първан Симеонов разяснява избора на двама съпредседатели на Движение за права и свободи през вчерашния ден – Делян Пеевски и доктор Джевдет Чакъров. Според него по този начин Ахмед Доган показва кой защо ще дава отговор.

„ Ще имаме един отговорник за ортодоксалния евроатлантизъм и това е господин Пеевски, както и и един отговорник за връзките с Анкара – Джевдет Чакъров. Доста умно държание от страна на Доган. Той продължава да държи контрола. Явно си показва партията като отваряне към центъра и овакантяване на етническото “, уточни Първан Симеонов пред БНР. Той отговори и на въпроси, свързани с риска за нови предварителни избори, в случай че не се направи ротацията на държавното управление.

„ Няма логичност да се отиде на нови избори. Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкоз да употребяват власт, едвам се прелегитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава основно през Демократична България. Пеевски и Борисов нямат интерес да скапват всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той счита, че би трябвало да прокара своето виждане за правосъдна промяна. По всичко проличава, че и господата от Политическа партия също харесват ролята, в която са. Те могат да осъществят своята финансова философия. Западната рамка надали умира от наслада, че може да се счупи всичко, което беше основано. Войната продължава “, съобщи Първан Симеонов.

По думите му Политическа партия и Демократична България евентуално се чудят дали да имат една листа на идните избори за европейси парламент.

„ Но би било неприятен знак да се разделят. Логиката споделя, че най-малко за момента няма опция на това ръководство, заключи той.

Първан Симеонов е безапелационен, че „ не е добре за страната в този момент да разбутваме всичко “.

„ Правителството има късмет да свърши малко черна работата. България би трябвало да се възползва – да се опита да влезе напълно в Шенген и да направи усилието за еврото “, сподели социологът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР