СподелиРуският президент Владимир Путин продължава да мълчи за внезапната смърт

...
СподелиРуският президент Владимир Путин продължава да мълчи за внезапната смърт
Коментари Харесай

„Синдром на внезапната смърт“: Путин продължава да мълчи за участта на най-големия му критик

Сподели
Руският президент Владимир Путин продължава да мълчи за неочакваната гибел на най-големия си критик.

Близките на Алексей Навални към момента търсят тленните му остатъци.

Майката, брачната половинка и юристи на опозиционния водач дойдоха в арктическия затвор, само че към момента не са позволени до моргата, където се допуска, че е тялото на Навални.

Два дни след гибелта на Алексей Навални Путин остава безгласен. Единственият коментар от Кремъл е на представителя на съветския президент Дмитрий Песков, който дефинира реакцията на Запада
като „ истерична и безусловно неприемлива “.
Замлъкнаха и управляващите оттатък Полярния кръг, където се намира арктическата колония, където беше държан съветският опозиционен водач, оповестява Българска национална телевизия.

Близките на Навални към момента не са позволени до тленните му остатъци.

Обяснението, което до момента са получили от затворническата администрация е, че Алексей
Навални е умрял от „ синдрома на неочакваната гибел “.До момента нямаме достъп до тялото и не знаем сигурно къде е. Настояваме съветските управляващи неотложно да върнат тялото на Алексей на фамилията му “, съобщи Кира Ярмиш, говорителка на Алексей Навални.
От политическите съперници на Путин към този момент коментар за гибелта на съветския опозиционен водач направи единствено Владислав Даванков, който е претендент за президентските избори от партия „ Новите хора “.

В Телеграм Даванков дефинира гибелта на Навални като покруса и прикани тя да не се трансформира в мотив за спекулации и зложелателство.

Мълчаливо и с доста храброст в Русия симпатизанти на Алексей Навални не престават да оставят цветя в негова памет. Продължават и арестите.

По данни на неправителствени организации
арестуваните към този момент са над 400 от разнообразни съветски градове.
Вече два дни името на Навални не стопира да отеква в целия свят. Протести и бдения в негова памет не престават да се провеждат в разнообразни страни.

„ Надявам се нещата да се трансформират, тъй като в Русия става все по-мрачно и тъмно. Убедена съм, че ще настъпи моментът, в който хората в Русия ще осъзнаят, че сме изгубили всичко. Изгубихме всичко поради Путин “, разяснява Полина, рускиня, живееща в Париж.

За първи път от години съветските общности в разнообразни точки по света се надигат на митинги.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР