СподелиПрезидентът на Ботсвана Мокветси Масиси заплаши да депортира 20 000

...
СподелиПрезидентът на Ботсвана Мокветси Масиси заплаши да депортира 20 000
Коментари Харесай

Ботсвана заплаши да депортира 20 000 слона в Германия

Сподели
Президентът на Ботсвана Мокветси Масиси заплаши да депортира 20 000 слона в Германия, до момента в който двете страни спорят за вноса на ловни титли. „ Няма смешка “, сподели той пред немския таблоид BILD.

Масиси нападна немското федерално държавно управление и по-специално министерството на околната среда, ръководено от Щефи Лемке, за това, че желае да забрани вноса на титли макар свръхпопулацията на слонове в Ботсвана.

„ Много е елементарно да седиш в Берлин и да имаш мнение за нашите каузи тук в Ботсвана. Ние плащаме цената за запазването на тези животни за света “, сподели той.

Ботсвана, където съгласно президента живеят към 130 000 слона, към този момент е изпратила 8 000 в Ангола.

„ Бихме желали да създадем такова предложение и на Федерална република Германия “, разгласи Масиси. „ Няма да приемем „ не “ за отговор. “ „ Искаме нашите слонове да се разхождат свободно. Германското време е задоволително неприятно за тях “, добави той. „ Ако ги харесвате толкоз доста, апелирам, приемете този подарък от нас. “

Длъжностни лица от южноафриканската страна към този момент стачкуваха против евентуалната възбрана на Обединеното кралство за импорт на титли от сафари ловци, и предизвестиха, че ще изпратят 10 000 слона в „ Хайд парк “ в Лондон.

Организацията за правата на животните PETA поддържа проектите на Лемке да ограничи и вероятно да забрани вноса на ловни титли, наричайки го „ занимание на богати, изморени хора, които имат повече пари, в сравнение с морал “.

„ Ужасяващите суми, които ловците фенове харчат за ловджийски излет, не отиват при бедното население или при администрацията на националния парк, а съвсем извънредно в джобовете на туроператорите и притежателите на ловни стопанства “, съобщи представител на PETA пред POLITICO.

Ботсвана би трябвало да забрани напълно ловуването на титли и вместо това да разчита на фототуризма, с цел да генерира доходи, добави представителят, и уточни, че живите животни ще създадат повече за имиджа на страната.

Президентът на Ботсвана разказа обстановката със слоновете в страната му като сериозна, тъй като слоновете тъпчат хората до гибел, унищожават посеви и опустошават села. Той предложения немския екоминистър да инспектира отбраната на дивата природа в Ботсвана. Ботсвана прави повече „ от всяка друга страна в света “, акцентира той, и добави, че възбраната за импорт на титли би влошила бедността в страната.

Федералното министерство на околната среда на Германия  съобщи, че Ботсвана „ към момента не се е свързала с тях по този въпрос “, само че че Лемке „ ще одобри поканата на Ботсвана, в случай че възникне опция “ с цел да инспектира отбраната на дивата природа в южноафриканската страна.

Германската асоциация за хуманно отношение към животните назова проектите на държавното управление „ от дълго време закъснели “ и показа отчет от 2022 година, който твърди, че сходен лов в действителност изостря съществуващите неравенства в обществото, вместо да ги понижава.

Припомняме, че Германия е един от най-големите вносители на ловни титли в Европейски Съюз.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР