СподелиПравителството ще гласува постановлението за изпълнение на Бюджет 2024. С

...
СподелиПравителството ще гласува постановлението за изпълнение на Бюджет 2024. С
Коментари Харесай

Денков: Бюджет 2024 ни приближава към еврото и към европейския начин на живот

Сподели
Правителството ще гласоподава постановлението за осъществяване на Бюджет 2024. С него се задават разпоредбите, по които министерствата, държавните институции и общините ще осъществят политиките, заложени за тази година.

В началото на съвещанието на кабинета министър-председателят Николай Денков дефинира план-сметката за тази година като бюджет за хората и за мощна стопанска система.

Той подсети, че от първи януари се усилва минималната работна заплата на 933 лева Предстои актуализация със задна дата от първи януари и на възнагражденията в държавната администрация. Увеличен е пакетът за обществени помощи, както и за репродуктивно здраве. За първи път всички възпитаници ще получат безвъзмездни учебници.

„ Това са единствено част от ограниченията, с които подобряваме стопанската система и живота на хората с фокус върху децата и родителите им, без да застрашаваме фискалната непоклатимост на страната. Ако би трябвало да определим с две думи Бюджет 2024, той е бюджет за хората и за мощна стопанска система.

Този бюджет ни доближава и към еврото, и към европейския метод на живот. Има по какъв начин да бъдем финансово виновни без това да е за сметка на хората и на бизнеса “, уточни Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР