СподелиОпашките от камиони, които се образуват българо-румънската и българо-гръцката граница

...
СподелиОпашките от камиони, които се образуват българо-румънската и българо-гръцката граница
Коментари Харесай

Филип Гунев само за ДЕБАТИ: Опашките на румънската граница не са заради Шенген, а заради Митниците и НАП

Сподели
Опашките от камиони, които се образуват българо-румънската и българо-гръцката граница не са свързани с участието на България в Шенген, а са напълно плод на Национална агенция за приходите и Митниците.

Това съобщи в изявление за Дебати някогашният зам. вътрешен министър Филип Гунев.

„ Един от икономическите резултати, които някои хора обвързват с Шенген, е комерсиалният трафик – това са камионите, които сега чакат по българо-гръцката и българо-румънската граница. Това няма нищо общо с Шенген.

Това е напълно плод на българската администрация – на Национална агенция за приходите и Митници, които употребяват това, че камионите се събират там за гранични инспекции, с цел да наложат спомагателни инспекции.



Тези инспекции не са свързани с Шенген, а напълно с нашите вътрешни политики за битка с данъчни измами и митнически нарушавания “, изясни Филип Гунев.

По думите му по този метод се постанова спомагателна административна тежест на комерсиалните компании и тази процедура може да бъде отстранена незабавно.

„ Това може да бъде отстранено още в този момент, няма потребност да чакаме рухване на сухопътните граници. То е напълно решение на нашата администрация по какъв начин ще го прави за в бъдеще “, изясни някогашният зам. вътрешен министър, съгласно който, в случай че отпаднат граничните инспекции с влизането на страната ни в Шенген, ще отпаднат и спомагателните на Национална агенция за приходите и Митниците.

Гунев добави, че тези инспекции въпреки всичко може да продължат да се правят, само че това няма да става на границата и няма да са обвързани с прекосяването ѝ.

„ Двете неща не са свързани – шенгенското законодателство е обвързвано само с миграционния надзор и няма нищо общо нито с митническия, нито с данъчния надзор “, добави той.

Цялото изявление с Филип Гунев четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР