СподелиНие поискахме самият Главчев да бъде освободен, защото там няма

...
СподелиНие поискахме самият Главчев да бъде освободен, защото там няма
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Може ли основно лице на ГЕРБ да организира честни избори?

Сподели
Ние поискахме самият Главчев да бъде освободен, тъй като там няма подозрения в процедурата – този, който назначава, той може и да освобождава. Това сподели по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин във връзка желаните рокади в кабинета „ Главчев “ и желанието на левицата да изиска избор на съмнение на служебното държавно управление, в случай че президентът не смени премиера Димитър Главчев.

При този метод на деяние на Главчев това е най-хубавото решение. Още от първия ден декларирахме, че това е партийна кандидатура, макар приказките от 1001 нощ на Бойко Борисов, че не го е виждал от години. Видяхме, че още до момента в който Борисов не си е отворил устата, Главчев желае поисканата от него промяна на външния министър, съобщи Вигенин.

Той акцентира, че оповестените претекстове за желаната промяна на външния министър не са съществени.

Всичко е противоречиво и няма правила. Доколкото няма безапелационна възбрана, ние ще внесем избор на съмнение против служебния кабинет. Предстои да забележим какви са правните проблеми от това. Проблемите пораждат един след различен поради нескопосаните промени в Конституцията, уточни социалистът.

Основната задача на служебното държавно управление е да приготви почтени и свободни избори. Ние през цялото време искахме промяната на вътрешния министър Калин Стоянов, тъй като се съмнявахме в готовността му да работи за почтени избори. Сега се оказва, че този, който ще провежда изборите в чужбина, е главно политическо лице на ГЕРБ. Може ли настоящ главен човек от ГЕРБ да провежда почтени избори? За нас това е подозрително, само че явно Главчев не вижда проблем в това. Очевидно задачата на Главчев няма да е да се проведат почтени избори, а да обезпечи на ГЕРБ един неправдив бонус. Неприемливо е толкоз години след измененията една партия да има цялостен надзор над изборния развой, разяснява Кристиан Вигенин.

Само ГЕРБ и Движение за права и свободи са удовлетворени, това би трябвало да ни приказва нещо. Ние ще се обърнем и към интернационалните институции и наблюдаващи, с цел да се подсигурява, че изборният развой ще бъде най-малко релативно обективен, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

Толкова неуместно стана всичко, че постоянно се чудя по какъв начин продължава да действа тази страна. Ако продължаваме по този начин, може да се затрием като страна. Много неща сме съумели да преживеем за 1350 години, само че не знам дали ще успеем да преживеем ГЕРБ, сподели още Вигенин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР