СподелиНепубликувана досега книга на колумбийския писател и носител на Нобелова

...
СподелиНепубликувана досега книга на колумбийския писател и носител на Нобелова
Коментари Харесай

10 години след смъртта му: Издават непубликувана книга на Маркес

Сподели
Непубликувана до момента книга на колумбийския публицист и притежател на Нобелова премия за литература Габриел Гарсия Маркес беше издадена 10 години след кончината му, заяви в. „ Ню Йорк таймс “.

Тя е озаглавена „ Ще се забележим през август “ (En Agosto nos vemos).

В Съединени американски щати излезе на 12 март под заглавието Until August, а дни по-рано и в испаноезичните страни.

Десетилетие след гибелта на създателя на „ Сто години самотност “, синовете му вземат решение да разгласяват книгата срещу волята на татко им.

„ Той ми сподели, че би трябвало да бъде унищожена “, описа най-малкият наследник на писателя – Гонсало Гарсия Барка, пред в. „ Ню Йорк таймс “.



Наследниците на Маркес обаче вземат решение, че в книгата „ има доста смисъл и е много покъртителен “, светът би трябвало да го прочете.

Маркес работи над текста в последните години от живота си. Заради здравословното си положение обаче той не съумява да го приключи и се отхвърля да го разгласява.

Неизбежното отчаяние на читателите от новата книга на Маркес може да бъде ориентирано частично към двамата синове и литературни сътрудници на създателя, които са разрешили публикуването ѝ, макар че татко им е изразил ясно волята си.
Тази книга не върви “, споделил им той. „ Тя би трябвало да бъде унищожена. “
Книгата е микроскопична история, чието наличие надали е задоволително, с цел да бъде наречена новела, още по-малко приключен разказ.

Четенето ѝ може да провокира нездравословно отчаяние у тези, които познават най-незабравимите произведения на Гарсия Маркес, отбелязва в. „ Ню Йорк таймс “.

Творецът приключва петата и последна чернова в края на 2004 година, когато е на 77 години, по времето, когато паметта му стартира безмилостно да отслабва, отбелязва в. „ Ню Йорк таймс “.

Проблемите му тогава може да не са били явни, само че наподобява са настъпили задоволително внезапно, с цел да попречат на създателя да поддържа въображаемия свят, който изисква писането на художествена литература.

„ Животът е това, което човек помни и както го помни, с цел да го споделя “, се споделя в записките от 2002 година на колумбийския публицист „ Да живееш, с цел да го разказваш “.

Габриел Гарсия Маркес умря през 2014 година на 88-годишна възраст.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР