СподелиНай-добрият сандвич в целия свят се приготвя в Турция според

...
СподелиНай-добрият сандвич в целия свят се приготвя в Турция според
Коментари Харесай

В Турция се приготвя най-добрият сандвич в целия свят

Сподели
Най-добрият сандвич в целия свят се подготвя в Турция съгласно ранглиста на онлайн пътеводителя за обичайната храна „ Тейст Атлас “ (Taste Atlas), за която оповестява турската телевизия Хабертюрк.

Турският дюнер „ Томбик “ покорява върха на новата кулинарна ранглиста на сандвичите, известни с неповторимите си усети по целия свят. Основна съставна част в този сандвич е месото, печено на въртящ се шиш, което се слага в разрязано по дължина хлебче. Сандвичът с хрупкава коричка и мека вътрешност, в който постоянно се слагат и други съставки – разнообразни зеленчуци и сосове, получава 4,7 от общо пет звезди.

На второ място в класацията е ливанският „ шауарма “, а трети – виетнамският „ бан ми “. Четвъртото място е отделено за канадския сандвич с пушено месо от Монреал, а петата позиция още веднъж е непокътната за виетнамския „ бан ми “, само че този път с добавка от месо, краставица, туршия от ряпа, морков и майонеза.

Следващите места в класацията остават за други апетитни оферти – мексиканските сандвичи „ тортас “ (шести в класацията), американският сандвич с рачешко (седми), аржентинският сандвич с говеждо месо (осми), италианският „ моцарела ин кароца “ (девети) и португалският „ прего “ (десети).
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР