СподелиНа 21 март отбелязваме Световния ден на поезията. ЮНЕСКО за

...
СподелиНа 21 март отбелязваме Световния ден на поезията. ЮНЕСКО за
Коментари Харесай

21 март: Световен ден на поезията

Сподели
На 21 март означаваме Световния ден на поезията. ЮНЕСКО за първи път приема 21 март за Световен ден на поезията по време на своята 30-а Генерална конференция в Париж през 1999 година, за да поддържа езиковото разнообразие посредством поетично изложение и да усили опцията застрашените езици да бъдат чути.

Световният ден на поезията е мотив за удостояване на поетите, възобновление на устните обичаи на поетични рецитали, поощряване на четенето, писането и преподаването на лирика, поощряване на доближаването сред поезията и други изкуства, като спектакъл, танци, музика и живопис и повишение на видимостта на лирика в медиите.

Световният ден на поезията ще бъде маркиран и в България с разнообразни начинания.

В Бургас ще се състои неизвестен лиричен блиц конкурс в Дома на писателя. Това оповестиха уредниците на самодейността от читалище „ Любен Каравелов 1940 “.

На него са поканени да вземат участие поети от всички генерации, както и фенове на поезията. Авторите могат да се включат в състезанието, като напишат творба по заложена сега тематика. За най-хубавите измежду тях са планувани награди, а събитието ще бъде съпроводено и с музика. Датата 21 март съответствува с Международния ден на кукления спектакъл, по тази причина в честването ще вземат участие също актрисата Румяна Кралева и децата от Театрална групировка „ Усмивка “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР