СподелиЛидерите на Германия, Франция и Полша обявиха коалиция за снабдяване

...
СподелиЛидерите на Германия, Франция и Полша обявиха коалиция за снабдяване
Коментари Харесай

Германия, Франция и Полша в коалиция за снабдяване на Украйна с далекобойна артилерия

Сподели
Лидерите на Германия, Франция и Полша оповестиха коалиция за доставяне на Украйна с далекобойна артилерия и потребление на приходите от замразените съветски активи в Европа за финансиране на оръжейните доставки.

Съюзниците ще предотвратят победа на Русия в Украйна, без да провокират сами спомагателна ескалация на спора.

От срещата не се чакаха действителни решения, тя трябваше да покаже на първо място единството на Европа в поддръжката за Украйна.

След взаимните съвещания за продължение на помощта за Киев немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон и полският министър-председател Доналд Туск обясниха проектите си за по-нататъшни дейности. Шолц съобщи, че поддръжката за Украйна продължава, само че това не значи, че Европа е във война с Русия:

„ Ние сме твърдо решени – нашите три страни са най-големите поддръжници на Украйна в битката с империалистическия агресор Русия – политически, военно и финансово. Ние стоим компактно зад Украйна и декларирахме това още първоначално. И ще я поддържаме толкоз дълго, колкото се постанова “.

Тримата са договорили закупуването на повече оръжия за Украйна и то на целия международен пазар. Освен това ще бъде разширено производството на военно съоръжение – „ също и в съдействие с сътрудниците в Украйна “, сподели канцлерът. Ще бъде основана „ нова коалиция на опциите “ в границите на формата „ Рамщайн “ за обезпечаване на артилерия с ракети с огромен обхват.

Разривът сред Германия и Франция обаче остава. Макрон продължава да счита, че всички варианти за интервенция на НАТО в спора са отворени, до момента в който Олаф Шолц държи да показва неутралитет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР