СподелиКораб за насипни товари, пристигнал в Ирландия от Канада, е

...
СподелиКораб за насипни товари, пристигнал в Ирландия от Канада, е
Коментари Харесай

„Големи количества кокаин“: Защо ирландските власти задържаха български кораб

Сподели
Кораб за насипни товари, дошъл в Ирландия от Канада, е част от продължаваща интервенция на ирландската полиция и данъчна работа, които претърсват плавателното средство за опиати,

заяви уеб сайтът „ Маритайм екзекютив “, като се базира на в. „ Айриш таймс “.

При първия стадий на претърсването са били открити минимум 300 кг кокаин

в пакети на борда на кораба и управляващите имат намерение да извършат по-подробно претършуване на плавателния съд, написа Българска телеграфна агенция.

Корабът за насипни товари „ Верила “ дошъл в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта.

Той е благосъстоятелност на Параходство „ Български морски флот “ (БМФ) и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът транспортира пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.

След като дошъл в Ирландия на 19 декември, плавателният съд бил претърсен благодарение на особено подготвени кучета и били открити огромни пакети, които по

предварителни оценки са с общо тегло 300 кг.

Всеки от пакетите бил опакован със избавителни жилетки, с цел да не потъва и имал Джи Пи Ес предавател.

Ирландската полиция подозира, че кокаинът е щял да бъде изхвърлен през борда в избран миг, с цел да бъде спретнат от по-малка лодка, идваща от брега.

Капитан Александър Калчев, шеф на БМФ посочи за Българска телеграфна агенция, че корабът не е арестуван, а на борда му се прави инспекция.

Компанията още не е публично известена от локалните ирландски управляващи за инспекцията, разясни той.

По неофициална информация, получена от сътрудник на БМФ, сега се води следствие с съмнение за трафик на опиати, сподели още кап. Калчев.

„ Ако е правилно, това съставлява съществено нарушаване на процедурите на компанията и закононарушение “, съобщи той.

Все още няма връзка с екипажа на кораба.

От БМФ са изпратили юрист на място, който да е в контакт с местите управляващи, само че и той няма информация все още, заяви пред Българска национална телевизия капитан Калчев.

Според процедурите, в случай че моряците от кораба бъдат арестувани, от БМФ ще пратят нов екипаж, който да поеме контрола над плавателния съд.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР