СподелиГражданската отбрана в ивицата Газа обяви смъртта на десет членове

...
СподелиГражданската отбрана в ивицата Газа обяви смъртта на десет членове
Коментари Харесай

Израелски удар уби десет души от семейството на лидера на „Хамас“

Сподели
Гражданската защита в линията Газа разгласи гибелта на 10 членове на фамилията на водача на „ Хамас “ Исмаил Хания, починали при удар на израелската войска по бежански лагер в град Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Захр Хания, сестрата на водача на палестинското ислямистко придвижване, е била убита при нападението против лагера „ Шати “, съобщи Махмуд Басал, представител на организацията за гражданска отбрана на палестинския анклав. Загинали са и още 9 души, а други са били ранени. Телата са били превозени в болничното заведение „ Ал Ахли “ в Газа.

„ Няколко мъченици към момента се намират под руините “, добави Басал пред Агенция Франс Прес. „ Изпитваме компликации (да ги откриваме) заради неналичието на съоръжение и гориво “.

Израелската войска, тя съобщи, че не може да удостовери тази информация.

През април трима синове и четирима внуци на Хания, който живее в заточение в Катар, починаха при удар по лагера „ Шати “. Армията удостовери, че е умъртвила тримата синове, разказани като „ военни сътрудници на терористичната организация Хамас “, при въздушен удар.

Тогава Исмаил Хания съобщи, че от началото на войната на 7 октомври до момента са били убити към 60 членове на фамилията му.

Последната информация за броя на починалите в Газа, предоставена от назначените от „ Хамас “ управляващи, е 37 626 души, множеството от които цивилни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Най-малко 14 други поданици на анклава са починали при два обособени въздушни удара в град Газа. Засегнати са били две учебни заведения, оповестяват медици, представени от Ройтерс.

В същото време израелски танкове не престават да навлизат по-дълбоко в град Рафах, в южната част на линията Газа.

Израелските военни потвърдиха, че през нощта техни сили са атакували бойци в град Газа, които са взели участие в планирането на набези против Израел. Сред бойците има такива, които са взели участие в държането на заложници в плен, както и такива, които са взели участие в нападението на израелска територия на 7 октомври, довело до началото на войната против „ Хамас “.

Израелските военновъздушни сили нанесоха удари по две здания, „ употребявани от терористите на „ Хамас “ в „ Шати “ и Дарадж Туфа в северната част на линията Газа. Терористите са работили в учебни комплекси, които са били употребявани от „ Хамас “ като прикритие за терористичната му активност “, се споделя в изказването на въоръжените сили.

„ Хамас “ отхвърля израелските обвинявания, че употребява такива цивилен обекти, като учебни заведения и лечебни заведения, за военни цели, напомня Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР