СподелиДесетки пловдивчани се качиха на хълма Бунарджика пред паметника Альоша“

...
СподелиДесетки пловдивчани се качиха на хълма Бунарджика пред паметника Альоша“
Коментари Харесай

Десетки пловдивчани пред Альоша, искат премахването му

Сподели
Десетки пловдивчани се качиха на хълма Бунарджика пред паметника „ Альоша “ с искане той да бъде демонтиран от хълма Бунарджика в града, съобщи Българска национална телевизия.

Участниците в акцията предложиха на негово място да бъде повдигнат паметник на български народен воин – Левски или Ботев. Според хората не е обикновено на най-високото място в Пловдив да се издига знак на „ държава-окупатор “. Те издигнаха плакати с надписи „ За един по хубав град. Да освободим Альоша от наряд “ и „ Русия- Империя на злото “.

Контрапротестиращи, които бранят признака, с претекст да не се разрушават исторически знаци обаче блокираха достъпа до паметника. За да няма провокации и да се стигне до напрежение, от полицията не позволяват разбъркване на двете групи протестиращи. Сред тях има и футболни почитатели.

Организаторите на митинга против „ Альоша “ имат позволение за демонстрацията си, до момента в който от контрапротеста не са уведомили формалните управляващи. Към момента протестиращите оказват подпомагане на органите на реда и няма напрежение.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР