СподелиБюджетите на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното обществено осигуряване

...
СподелиБюджетите на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното обществено осигуряване
Коментари Харесай

Бюджетите на НЗОК и ДОО – на първо четене в пленарната зала

Сподели
Бюджетите на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за следващата година ще бъдат разисквани на първо четене в пленарната зала.

Парите за НЗОК бяха неодобрени от бюджетната и здравната комисия, а министър председателят Николай Денков предизвести, че това е рисково за здравето. С гласове „ въздържал се “ депутатите от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и от Движение за права и свободи не дадоха позитивна оценка на проект – сметката за здраве.

Над 8 милиарда лв. е бюджетът на Здравната каса за следващата година, само че той бе неодобрен от двете основни комисии – бюджетна и здравна.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски обявиха, че няма да има проблеми с парите за Касата, само че са срещу НЗОК да поеме ръководството на публичните поръчки за онколекарства.

Извън парите за здраве – от юли следващата година пенсиите ще се повишат с 11 %. Максималният застрахователен предел също се подвига от актуалните 3 400 на 3750 лв.. Минималният предел също пораства – от 780 лв. тази година до 933 лв. следващата година, какъвто ще бъде и размерът на минималната работна заплата.

Преди работата по два от трите бюджетни закона се чака обичайният блиц парламентарен надзор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР