СподелиАвстрийският вътрешен министър Герхард Карнер ще даде пресконференция, на която

...
СподелиАвстрийският вътрешен министър Герхард Карнер ще даде пресконференция, на която
Коментари Харесай

Австрия ще разясни позицията си за България и Румъния относно „въздушния Шенген“

Сподели
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер ще даде конференция, на която се чака да обясни изявленията в локални медии, че Виена е съгласна – България и Румъния да станат част от така наречен въздушен Шенген – да няма граничен надзор единствено при пътешестване със аероплан, оповестява Българска национална телевизия.

Според изявленията, Карнер е сложил няколко условия. Днес в Словения стартира Залцбургският Форум, на който се допуска, че тематиката за Шенген ще бъде измежду главните. На срещата ще участва и българският министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

България може да бъде призната в така наречен въздушен Шенген, като се загатна вероятно изискване – страната ни да приема повече мигранти.

„ Няма по какъв начин посредством двустранни връзки на България да бъде вменено да приема повече мигранти. По-скоро става въпрос страната ни да записва всички тези, които влизат на територията на Европейски Съюз през страната ни “, съобщи коресподентът на Българска национална телевизия в Брюксел, Десислава Апостолова.

Една от рецензиите на Австрия беше, че на територията й идват доста незаконни мигранти, които са минали през България. След тези рецензии, през последните месеци, България отбелязва повече регистрации.

„ Австрия не може да извива ръцете на България. Договорите би трябвало да бъдат подплатени с документи от Европейския съвет от Европейската комисия. Трябва да бъдат юридически издържани “, сподели Десислава Апостолова.

България, с цел да стане част от Шенген, би трябвало да бъде подкрепена от 27-те държави-членки.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР