Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще

...
Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще
Коментари Харесай

Месец на безвъзмездното кръводаряване в Стара Загора

„ Сподели силата си, подари кръв “ е мотото, под което ще протече проведеният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното кръводаряване. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. По този метод ще се означи и 14 юни - Световен ден на доброволния и безплатен кръводарител. Партньори на самодейността са Международен юношески център - Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора (РЦТХ) и Сдружение с нестопанска цел „ Самаряни ”.
Официалният старт на акцията ще бъде даден през днешния ден от 18.00 часа на сцената пред Общината с концерт и занимания. Събитието е самобитен апел към всички да преоткрият още една „ суперсила ” в себе си - силата да спасяваш живот.
В рамките на месеца на територията на Стара Загора са проведени четири пункта, в които ще бъдат ситуирани екипите на РЦТХ.
Пунктовете за кръводаряване ще бъдат:
- на 4 юни - Фоайе на зала „ Славейков ” - Община Стара Загора.
 Стартира националната акция Зелено четене Стартира националната акция " Зелено четене "
Книги на български създатели ще намират сами своите читатели в паркове и градини в по-големите градове на страната. Това ще се случи по вр...
- на 11 юни - Международен юношески център - бул. „ Княз Александър Батенберг “ №19.
- на 18 юни - Сдружение “Самаряни ” - бул. " Патриарх Евтимий " №57 (южен вход от ул. " Бр. Жекови " ).
- на 25 юни - РЦТХ Стара Загора - бул. Генерал Столетов 2 (в двора на УМБАЛ „ Ст. Киркович ”).
Желаещите да дарят кръв могат да посетят най-удобния за тях пункт в часовете сред 08.30 и 12.00 часа. Повече за условията към кръводарителите можете да откриете на страницата на НЦТХ -.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР