Списъкът Магнитски едва ли ще окаже сериозно влияние върху предизборната

...
Списъкът Магнитски едва ли ще окаже сериозно влияние върху предизборната
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Списъкът "Магнитски" едва ли ще окаже сериозно влияние върху предизборната кампания

Списъкът " Магнитски " надали ще окаже съществено въздействие върху предизборната акция. Това разяснява пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.
 
" Съединени американски щати се пробват да развиват потреблението на този инструмент. Той не беше доста използван при предходните администрации. Най-тежката вреда е, че визира и фамилиите на включените в листата ". С идването на Джеймс О’Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите в администрацията на президента Джо Байдън, нещата наподобяват малко по-ясни, изясни Безлов.
 
" Акцентът на новия лист е АЕЦ " Козлодуй ". Има редица съвпадения на изявления и събития. Обявяването на листата беше последица от изявлението на президента, че България ще наложи несъгласие против пакета ограничения, касаещи нуклеарната енергетика  и съветските доставки.
 
Дали описът " Магнитски " може да повлияе на българските законодатели, ще покаже времето, счита анализаторът. " Но ние би трябвало да имаме парламент и държавно управление ". В България няма закон, съгласно който могат да се засягат активите на включените в листата " Магнитски ". Доста забавна информация се появи към листата, уточни Безлов. Нашата прокуратура се пробва да отиграе топката като изясни, че има повдигнати обвинявания, уточни той.
 
Не е належащо да се одобряват закони, а да се извършват, подсети още веднъж анализаторът. " Имаме закони, свързани с корупцията. Но би трябвало да има и запаси за използването им. Да се обезпечат бюджет и човешки запаси ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР