Спирането на газа е може би най-хубавото нещо, което се

...
Спирането на газа е може би най-хубавото нещо, което се
Коментари Харесай

Светозар Гледачев: Спирането на газа е най-хубавото нещо за последните години

" Спирането на газа е може би най-хубавото нещо, което се случва в България последните години . Това е единственият метод да се откачим от съветската взаимозависимост за газа и нефта, най-вероятно. " Този коментар направи пред БНР финансовият анализатор Светозар Гледачев.

Независимо от развоя на войната, зависимостта от Русия като източник на изкопаеми първични материали ще бъде понижена фрапантно , а в някои страни даже спряна, акцентира Светозар Гледачев.

" Всички към този момент схванаха, че прекъсването на газа навръх Полша и България не е по никакъв начин инцидентно – веригата се къса в най-слабото си звено ", уточни той и добави, че " Полша доста от дълго време се готви , подкрепя Украйна, има решения за газа, доста преди да ѝ се спре газът ".

Газът въобще не въздейства върху енергийния микс в България , посочи Гледачев.

Той е на мнение, че държавното управление е " разединено и се разцепва " .

" Едната част клони към Русия, другата – към Европейски Съюз и Европа. "

Путин има поддръжка в лицето на български политически партии и цели да разбие монопола на Европейски Съюз . Когато се пропука една страна , той се пробва да оказва въздействие над други, счита Гледачев.

" Други страни 100% ще се пропукат – Унгария. Ако беше по-близко, тя щеше да стане руска република. "

" Ако ние издържим , ние би трябвало да издържим, газът след юни ще бъде по-евтин , ще бъде непрекъснат, няма да бъде съветски, ще може да вкараме и полутечен газ, за което ни би трябвало единствено един транспортен съд за година ", съобщи финансовият анализатор.

Има запаси от газ, в идващите 10 дни за никого нищо няма да се промени, уточни Светозар Гледачев, който счита, че някой ден Русия ще бъде наказана и " ние ще си вземем парите ".
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР