Спираме да купуваме нидерландски телевизори и да зареждаме от нидерландски

...
Спираме да купуваме нидерландски телевизори и да зареждаме от нидерландски
Коментари Харесай

Васил Велев поиска отпор за отказа от Шенген: Спираме да купуваме нидерландски телевизори и техника

Спираме да купуваме нидерландски тв приемници и да зареждаме от нидерландски бензиностанции. Това предлага ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустрилния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в отговор на отхвърли на Нидерландия да ни допусне в Шенген.

В изявление за " Нова телевизия " той изброи няколко дейности, към които обществото би трябвало да се сплоти, с цел да покаже отпор против страната. Те наподобява би трябвало да съставляват някакъв вид на " български наказания ", според които българските жители да спрат да купуват нидерландски тв приемници и техника, защото на пазара " има не по-лоши и дори по-хубави японски или корейски " такива, акцентира Велев.

Следващата мярка в листата му е българите да спрат да зареждат горива от нидерландски вериги, защото имат опция да го вършат и другаде. Велев споделя още, че " не е нужно да изпращаме студентите и децата си " в Нидерландия при изискване, че " можем да ги изпратим в не по-лоши дестинации ". Той обаче не уточни кои тъкмо са те.

Всички тези дейности ръководителят на УС на АИКБ предлага поради съпротивата на страната да допусне България в Шенген. Миналата седмица стана ясно, че, свободна от граничен надзор, като преди дни сходна позиция изрази и Австрия.

Велев обаче не разяснява дали сходни " наказания " ще би трябвало да бъдат налагани и за австрийската страна. Според него България може да реагира твърдо, като постанова несъгласие на нидерландските начинания в границите на Европейски Съюз.

" Ние молим към това обществото да се сплоти към тези цели. Партиите да спрат да се замерват с обвинявания кой е по-виновен за случилото се, тъй като ние не сме по-лоши от другите. Ние би трябвало да спрем да се самобичуваме и този двоен стандарт, който се ползва по отношение на нас,категорично да го отхвърлим и отречем като общество ", сподели той.

По думите му изолацията на България от Шенген ще затрудни и оскъпи българския бизнес, защото той " незаслужено " ще бъде подложен пред разнообразни условия и нелоялна конкуренция в редица браншове като превоза и туризма.

" Маршрутите ще стартират да заобикалят в допълнение нашата страна. Нашите пристанища ще бъдат обречени ", твърди Велев.

Той обаче не даде съответни пояснения по какъв начин и за какво това ще се случи тъкмо в този момент, защото България от години не е допускана в Шенген.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР