SpikeBulgarian Music Showcase– Пловдив, 26, 27 и 28 май 2022

...
SpikeBulgarian Music Showcase– Пловдив, 26, 27 и 28 май 2022
Коментари Харесай

Делегати и музиканти от над 20 държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция

SpikeBulgarian Music Showcase– Пловдив, 26, 27 и 28 май 2022 година

Пловдив посреща международният шоубизнес! На 26, 27 и 28 май 2022 година близо 200 делегати и музиканти от над 20 страни ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция! Всеки участник във форума е потвърден експерт в музикалният бизнес. Три дни в дейна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични сътрудници, експерти по авторски и цифрови права и маркетинг и една огромна красива и артистична група музиканти! Интересът към Пловдив и опциите, които предлага като културна столица на България е доста огромен – това потвърждава листата от хора, които идват с цел да споделят опита си, само че и с цел да видят неповторимите условия за музикален туризъм, които града предлага. Също по този начин, представителите на световната музикална промишленост ще се срещна с българската музикална сцена, като акцента е върху младите актьори. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и доста представители на българската музикална промишленост.

Сред делегатите на Spike са:

– Санди Греъм– едно от най-важните имена в канадската музикална промишленост с съвсем четиридесетгодишен опит в сектора. Санди е и създател на Record World International Cashbox и Record World International – две от трите най-основополагащи списания за музикалната промишленост в Съединени американски щати, паралелно до Billboard.

– Питър Астед – създател на цифровите дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалния издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 актьори. Питър е създател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live at Heart, както и на новия фестивал Future Echoes.

– Мария Каперска – родена в Пловдив, през днешния ден общоприет управител на Phoenix Music International.

– Роберт Сингърман – прочут като основна фигура в развиването на гении и нови технологии в музикалния бизнес. Сингърман е представлявал реализатори като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като основен вицепрезидент на компанията LyricFind, където се занимава с интернационално музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи като Гугъл Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic. Робърт е бил шеф на Европейския музикален офис към Европейски Съюз, на офисите за музикален износ на Франция, Съединени американски щати и Северна Америка. Той е представлявал Бразилската музикална борса в Северна Америка и е основател на ЧАБ: Чили, Аржентина, Бразилия – музикално-търговска задача – годишно от 2016 до 2020 година Той е подпомагал музикалните търговски задачи сред голям брой страни, работейки с организациите CIMA, A2IM, ABMI, AMAEI, Sounds Australia, Sounds from Spain, както и с организации, конференции и офиси за музикален износ в Латинска Америка, Съединени американски щати, Канада, Китай, Сингапур, Източна Европа, и Корея.

– Мерле Дюринг – съосновател и изпълнителен шеф на Black Harbour Entertainment – организация, която предлага услуги освен в областта на букинга с триумфи по целия свят, само че също по този начин консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и ръководство на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain of Salvation, Twilight Force и още доста други.

– Анка Лупес – създател на Mastering the Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния. Изпълнителен Директор на INDIERO – асоциацията на румънските самостоятелни лейбъли и музикални издатели.

– Ана Линдхолм – Ей-енд-Ар (Артисти и Репертоар) и проджект управител към Шведския самостоятелен лейбъл Icons Creating Evil Art.

Работните панели на Spike ще се състоят в Дом на културата „ Борис Христов “. Прочетете програмата на този линк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР